Δευτερολογία προέδρου ΠΟΕΠΛΣ Δριβάκου Γεώργιου στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων.

Δευτερολογία προέδρου ΠΟΕΠΛΣ Δριβάκου Γεώργιου στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων.

Δευτερολογία προέδρου ΠΟΕΠΛΣ Δριβάκου Γεώργιου στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων.

Θεωρώ απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος με την πρόσκληση στην επιτροπή μίας εκ των 18 ενώσεων της Ομοσπονδίας μας.

Η ΠΟΕΠΛΣ είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, το καταστατικό της οποίας έχουν υποχρέωση να σέβονται οι ενώσεις – μέλη της. Άλλωστε η εγγραφή ένωσης – μέλους δεν είναι υποχρεωτική.

Επίσης είναι πέρα από κάθε λογική η αμφισβήτηση μιας νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης και μάλιστα μόλις ενός μηνός.

Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης και εκείνη με την σειρά της με εμάς είναι θέμα εσωτερικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας και δεν αφορά κανέναν.

Εδώ σήμερα η ΠΟΕΠΛΣ ως θεσμικό όργανο εκφράζει ενιαία θέση, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, όπως αυτό έχει ψηφισθεί ομόφωνα από το τελευταίο συνέδριο της, το οποίο και καταθέτουμε στα πρακτικά, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η τροποποίηση του ΠΔ Μεταθέσεων για συγκεκριμένα πράγματα καθώς και ΠΔ για το Πειθαρχικό Δίκαιο και μάλιστα φέρει την υπογραφή του κ. Τσατσουλή. Όχι ένα νόμο που θα αλλάξει τις βασικές δομές του συστήματος των μεταθέσεων όπως αναλυτικά αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου. Δεν ζητάμε λοιπόν τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουμε ως διεκδικητικό πλαίσιο. Επίσης για τα συγκεκριμένα θέματα υπάρχουν εξουσιοδοτικές διατάξεις σε ισχύ και έτοιμα σχέδια ΠΔ που δίνουν την λύση στο θέμα. Θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί επί  δύο χρόνια που καθυστερεί το σ/ν. Ενα σ/ν που για να εφαρμοσθεί μόνο σε ότι αφορά το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και τα στελέχη του απαιτεί 7 ΠΔ και 4 Υ.Α.

Τέλος επειδή δεν είμαστε δογματικοί και εμμονικοί, ούτε θέλουμε να σταθούμε τροχοπέδη στην νομοθετική πρωτοβουλία του κ. ΥΝΑΝΠ θα αναφέρω τα άρθρα 37, 60, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 69, 70, 113 και 118 στα οποία συμφωνούμε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.