7 Μαΐου 2018

Εργασίες Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έτους 2018

Προς: 1. Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Ράπτη Σταμάτιο

2. ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛΑΚΤ/ΔΠ

Η Ομοσπονδία προβαίνει σε επισημάνσεις, υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο, σχετικά με τις εργασίες που θα ακολουθήσουν και αφορούν το Τακτικό Συμβούλιο μεταθέσεων έτους 2018.

Οι αποφάσεις του ανωτέρω συμβουλίου θα πρέπει να έχουν θετικό πρόσημο για τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ξεπερνώντας παθογένειες του παρελθόντος.

Για τον λόγο αυτό αναπτύσσουμε ειδικά τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν:

  • Εντός του μηνός Μαΐου να είναι έτοιμες οι σχετικές αποφάσεις ώστε να διευκολυνθούν τα στελέχη στον οικογενειακό προγραμματισμό τους, ειδικά όταν τα παιδιά τους χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο.
  • Οι τοποθετήσεις των αποφοίτων Σχολής Λιμενοφυλάκων όπως πραγματοποιηθούν: α) σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΠΔ 33/09, αρχής γενομένης από την κάλυψη κενών θέσεων των υπηρεσιών πρώτης κατηγορίας και ούτω καθεξής και β) μετά την πρώτη φάση των τακτικών μεταθέσεων καλύπτοντας και τα κενά που θα προκύψουν από αυτή.
  • Κατά τις εργασίες του τακτικού συμβουλίου θα πρέπει να ακολουθηθεί σειρά εξέτασης κατηγοριών στελεχών ως εξής: α) Αξιωματικοί, β) Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές εκ ΔΥΛΣ, γ) Λ/Φ και εξελίξιμοι εκ Λ/Φ, δ) ΔΜΚ – ΔΠΓ, ε) ΚΕΑ. Αναφέρουμε αυτή τη σειρά γιατί έχει παρατηρηθεί πλειστάκις στο παρελθόν να μην καλύπτονται κενές θέσεις Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών εκ ΔΥΛΣ όπως περιγράφεται στον κανονισμό 78/2014 άρθρο 3 παρ. 2 περί κατανομής προσωπικού στις Λιμενικές Αρχές με συνέπεια να αδικούνται τα στελέχη της κατηγορίας Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών εκ Λ/Φ.
  • Την ενημέρωση του συμβουλίου για τις εξασφαλισμένες πιστώσεις του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για μεταθέσεις καθώς υπάρχει ο σαφής περιορισμός ότι η διοικητική πράξη που προκαλεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού φορέα της Γενικής Κυβέρνησης απαιτεί Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης σύμφωνα με τον Ν. 4270/2014 και το ΠΔ 113/2010.
  • Τα αποτελέσματα των εργασιών δεν θα πρέπει να αποκλίνουν από την βασική Αρχή του Διατάγματος περί μεταθέσεων με βάση την αρχή της κατανομής του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ανά υπηρεσία, κατ’ αναλογία της πραγματικής δύναμης του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αδικίες μεταξύ συναδέλφων.
  • Μετά το τέλος της διαδικασίας των τακτικών μεταθέσεων όπως ακολουθήσει έκτακτο συμβούλιο αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που αναφέρει η νομοθεσία.

Καθολική απαίτηση των συναδέλφων όπως έχει διατυπωθεί σε όλα τα όργανα της Ομοσπονδίας μας (Διοικητικά και Γενικά Συμβούλια, Συνέδρια ΠΟΕΠΛΣ) είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας των μεταθέσεων, με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και με προσανατολισμό ίσου ποσοστού στελέχωσης των Υπηρεσιών.

Αυτό απαιτεί παρέμβαση στο Ν. 4504/17, αποκατάσταση των οργανικών θέσεων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και επανεξέταση της κατανομής προσωπικού (κανονισμός 78/2014 και 79/2014).

Δείτε επίσης

Ορθή επανάληψη από ΓΔΟΥ/ΔΟΔ/Τμ. Μισθοδοσίας περί αποζημίωσης πενθημέρων

2.120 Σε συνέχεια της από 5/4/2024 ανακοίνωσής μας (εδώ) αναφορικά με το ΑΠ: 2822.302/23392/2024/01-04-2024 Γενικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.