9 Απριλίου 2019

Πρόταση για την αναμόρφωση του βαθμολογίου των αποφοίτων Σχολής Λ/Φ από την ΕΠΛΣΑΠ

Με αφορμή την προ ολίγων ημερών επίσκεψη στον Κύριο Υπουργό μελών Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ,  όπου  μεταξύ άλλων συζητήθηκε πρόταση της Ένωση Αττικής Πειραιά και Νήσων, για τροποποίηση του βαθμολογίου των αποφοίτων της σχολής Λ/Φ, προκειμένου να ενταχθεί στο υπό επεξεργασία Σ/Ν που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο προσεχώς από το ΥΝΑΝΠ.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον επανακαθορισμό θέσεων εντός Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ διαφαίνεται μια κινητικότητα με ορατά αποτελέσματα, ως προς τη  διεκδίκηση στόχων που είχαν τεθεί στο παρελθόν και αυτό εκφράζεται στην παρούσα φάση. Βεβαίως είναι  σημαντικό  ότι επιτέλους υιοθετήθηκε η πρόταση της Ένωσης μας, έστω και ετεροχρονισμένα, η οποία  είχε κατατεθεί επίσημα  από το έτος 2014 και  χαιρετίζουμε αυτή την  ενεργεία, ενώ παράλληλα συμφωνούμε με το μεγαλύτερο μέρος της αιτιολογικής έκθεσης για το βαθμολόγιο των Λ/Φ.

Μολαταύτα, πιστεύουμε ότι η ανωτέρω πρόταση χρήζει βελτίωσης, καθώς από το έτος  2014  έως και σήμερα τα δεδομένα και οι συνθήκες έχουν αλλάξει και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράμετροι, όπως π.χ. οι κάτοχοι μεταπτυχιακών σπουδών.  

Σήμερα το μισθολόγιο με το βαθμολόγιο είναι άρρητα συνδεδεμένα, παραμένει όμως επιτακτική ανάγκη η θέσπιση ενός σύγχρονου βαθμολογίου, χωρίς καμιά επιβάρυνση για το δημόσιο, το οποίο να ακολουθεί τις σημερινές επιταγές και να ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα ενώ ταυτόχρονα θα δίνει κίνητρο παραμονής 35ετιας τουλάχιστον  στην υπηρεσία.

Ο παρακάτω πίνακας αποτελεί την πρόταση της Ένωσης μας για τη διαμόρφωση του βαθμολογίου:        

ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΠΟ Λ/Φ ΣΕ ΚΕΛ/ΣΤΗ 7 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ Λ/Φ ΣΕ ΚΕΛ/ΣΤΗ 6 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ——
ΑΠΟ ΚΕΛ/ΣΤΗ ΣΕ ΕΠΙΚ/ΣΤΗ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ        (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 11 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΚΕΛ/ΣΤΗ ΣΕ ΕΠΙΚ/ΣΤΗ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ       (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 10 ΕΤΗ) ——
ΑΠΟ ΕΠΙΚ/ΣΤΗ ΣΕ ΑΡΧ/ΣΤΗ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ        (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 15 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΕΠΙΚ/ΣΤΗ ΣΕ ΑΡΧ/ΣΤΗ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ        (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 14 ΕΤΗ) ——
ΑΠΟ ΑΡΧ/ΣΤΗ ΣΕ ΑΝΘ/ΣΤΗ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ       (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 19 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΑΡΧ/ΣΤΗ ΣΕ ΑΝΘ/ΣΤΗ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ        (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 18 ΕΤΗ) ——
ΑΠΟ ΑΝΘ/ΣΤΗ ΣΕ ΣΗΜ/ΡΟ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ       (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 23 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΑΝΘ/ΣΤΗ ΣΕ ΣΗΜ/ΡΟ 3 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ       (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 21 ΕΤΗ) ——
ΑΠΟ ΣΗΜ/ΡΟ ΣΕ ΑΝΘ/ΡΧΟ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ       (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 27 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΣΗΜ/ΡΟ ΣΕ ΑΝΘ/ΡΧΟ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ       (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 25 ΕΤΗ) ——
ΑΠΟ ΑΝΘ/ΧΟ ΣΕ ΥΠΟΠ/ΡΧΟ 5 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ     (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 32 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΑΝΘ/ΧΟ ΣΕ ΥΠΟΠ/ΡΧΟ 5 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ     (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 30 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΑΝΘ/ΧΟ ΣΕ ΥΠΟΠ/ΡΧΟ 4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ     (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 29 ΕΤΗ)
ΑΠΟ ΥΠΟΠ/ΡΧΟ ΣΕ ΠΛΩΤ/ΡΧΗ ΜΕ  3 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΜΕ 35 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΑΠΟ ΥΠΟΠ/ΡΧΟ ΣΕ ΠΛΩΤ/ΡΧΗ ΜΕ  4 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 34 ΕΤΗ) ΑΠΟ ΥΠΟΠ/ΡΧΟ ΣΕ ΠΛΩΤ/ΡΧΗ ΜΕ  3 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  (ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 32 ΕΤΗ)
—– ΑΠΟ ΠΛΩΤ/ΡΧΗ ΣΕ ΑΝΤ/ΡΧΟ ΜΕ 1 ΕΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΜΕ 35 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΑΠΟ ΠΛΩΤ/ΡΧΗ ΣΕ ΑΝΤ/ΡΧΟ ΜΕ 3 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΜΕ 35 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Τέλος πιστεύουμε ότι το βαθμολόγιο όλων των βαθμίδων χρήζει  τροποποιήσεων – βελτιώσεων  και σε κάθε περίπτωση είμαστε θετικοί στην κατάθεση προτάσεων που θα έχουν ως σκοπό την αναμόρφωση του βαθμολογίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 ΛΑΖΙΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Δείτε επίσης

Συλλυπητήρια για την απώλεια συναδέλφου

812 Έφυγε από τη ζωή, ο συνάδελφός μας Σημαιοφόρος Λ.Σ. Σταυρινός Βασίλειος. Ο Βασίλης, υποδειγματικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.