2 Οκτωβρίου 2023

Ενημερωτικές επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Πάρου, Θήρας, Τήνου και Μυκόνου

 

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε Λιμενικές Αρχές και μετά από πρόσκληση της ΕΠΛΣ Κυκλάδων, στις 20-23/9/23 κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας, επισκέφθηκε διαδοχικά τις Λιμενικές Αρχές Πάρου, Θήρας, Τήνου και Μυκόνου.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις, που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., αποσκοπούν αφενός στην ενημέρωση των συναδέλφων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και αφετέρου να καταγραφούν προβλήματα και να εργαστούμε για την επίλυσή τους.

Οι από κοινού με την ΕΠΛΣ Κυκλάδων ενημερωτικές επισκέψεις, συνέπεσαν με την εκπνοή της τουριστικής περιόδου γεγονός, που μας έδωσε την ευκαιρία να καταγράψουμε σειρά σημαντικών ζητημάτων, που απασχολούν την υπηρεσιακή καθημερινότητα των υπηρετούντων στις Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων.

Κοινό ζήτημα είναι η ανάγκη ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό με παράλληλη αντικατάσταση στελεχών, που έχουν συμπληρώσει και υπερβεί μέχρι και στο τριπλάσιο τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής τους στις εν λόγω υπηρεσίες.

Μείζονος σημασίας ζήτημα αποτελεί το κόστος ζωής, το οποίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, οι Λιμενικοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά τους αλλά και στις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, με εντονότερο το ζήτημα εύρεσης στέγης.

Η πολιτική και φυσική μας ηγεσία δεν μπορεί πλέον να αγνοεί τα παραπάνω καθώς η απογοήτευση των συναδέλφων μας είναι σε τέτοιο βαθμό, που είναι ικανή να επηρεάσει ακόμη και τη συνολική υπηρεσιακή απόδοση των Λιμενικών Αρχών Κυκλάδων.

Στο περιθώριο των επισκέψεών μας επισκεφθήκαμε τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’ (εδώ) και συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Άγγελο Ρούσσο και τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα.

Ευχαριστούμε τον Λιμενάρχη Μυκόνου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Κτενά Μιχαήλ, τον Λιμενάρχη Πάρου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Μαρνίκα Κωνσταντίνο, τον Λιμενάρχη Θήρας Πλωτάρχη ΛΣ Βαρελά Παναγιώτη, τον Λιμενάρχη Τήνου Υποπλοίαρχο ΛΣ Μάρκο Ανδρέα, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων για την άψογη φιλοξενία και κυρίως όλους τους συναδέλφους για τη θερμή υποδοχή και την ανταπόκρισή τους.

Δείτε επίσης

Συνάντηση συνδικαλιστικών φορέων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με τον Πρόεδρο του ΜΤΝ

1.068 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Αντιναύαρχο (ε.α.) ΠΑΠΠΑ Βελισσάριο ΠΝ πραγματοποίησε μεικτή αντιπροσωπεία …