10 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Νοτίου Πελοποννήσου  εκφράζει τον έντονο προβληματισμό  και την αγανάκτησή της για την διαδικασία που ακολουθήθηκε  με τις αποσπάσεις για τις  υπηρεσίες του Βόρειου -Ανατολικού Αιγαίου.

Η διαφωνία μας δεν αφορά το σκοπό της απόσπασης  αφού οι υπηρεσίες που δοκιμάζονται  χρήζουν άμεσης ενίσχυσης με αποσπάσεις και όχι μόνο, μια πραγματικότητα που  είναι από όλους αποδεκτή.

Ωστόσο εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας με την πρακτική της Υπηρεσίας που είναι τιμωρητική αφού αναγκάζει τα στελέχη να μετακινηθούν χωρίς προκαταβολή με ότι αυτό συνεπάγεται, υπενθυμίζουμε στους υπευθύνους ότι διανύουμε εποχή «capital controls» και ο συνάδελφος έχει ανάγκη την προκαταβολή αφού πέραν των εξόδων που θα χρειαστεί να καταβάλει για τα έξοδα διατροφής του θα χρειαστεί να καλύψει και τη διαμονή του.

Αναγκαζόμαστε να επανερχόμαστε στο θέμα και να ζητάμε να υπάρχει η πρόνοια της χρηστής διοίκησης και να αντιληφθούν οι πάντες ότι αποσπάσεις χωρίς χρήματα και χωρίς την καταβολή προκαταβολής δεν μπορεί να υπάρξουν, επειδή η σύγκριση γεννά την αδικία θα δώσουμε ένα παράδειγμα τι ισχύει σε άλλα σώματα, σας ενημερώνουμε ότι οι αστυνομικοί που αποσπάστηκαν στη ΔΕΘ έλαβαν προκαταβολικά τα χρήματα.

Οι συνάδελφοι που έχουν αποσπαστεί και αντιμετωπίζουν πρόβλημα να απευθυνθούν στην Ένωση προκειμένου να υπάρξει οικονομική συνδρομή .

Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί ο συνάδελφος είναι προτεραιότητα για το Δ.Σ. και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Τέλος επειδή οι αποσπάσεις προβλέπεται να συνεχιστούν ζητάμε δυο πράγματα  από κάθε υπεύθυνο, πρώτον ο χρόνος που θα κοινοποιείται στον αποσπώμενο να είναι εύλογος πριν την αναχώρηση και δεύτερον να μην αναχωρεί κανένας εάν πρωτίστως δεν έχει λάβει προκαταβολή.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΒΥΣΗΣ  Σαράντος             ΚΑΠΑΚΛΗΣ Βασίλειος

Δείτε επίσης

Δωρεάν θέσεις για τα μέλη της ΕΠΛΣΑΠΝ στο κολυμβητήριο Σεράφειο

23 Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων είναι στην ευχάριστη θέση να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.