9 Απριλίου 2020

Επιστολή ΕΠΛΣ Ανατολικής Μακεδονίας: “Άυλη Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση”

ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

ΚΑΒΑΛΑ, 7 Απριλίου 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης και δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, και ο καθένας απ’ το πόστο του, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθηση πως ενωμένοι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και σύσσωμο το Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. θα περάσει στην επόμενη μέρα δυνατό, ενιαίο και αδιαίρετο.

Παράλληλα με τα υπηρεσιακά καθήκοντα μας όμως έχουμε χρέος να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς στις τάξεις των συναδέλφων μας και να προσπαθούμε, με περισσή διάθεση και συλλογική συνεννόηση όλων των οργάνων του συνδικαλισμού, να βρίσκουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε την επίλυση πολλών ζητημάτων που μας απασχολούσαν, με την κατάθεση και υπερψήφιση του σχέδιο νόμου υπ. αρίθμ. 4676. Θέματα όπως την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων ,τον εξορθολογισμό του βαθμολογίου Αξιωματικών προερχόμενων από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, την κάλυψη στεγαστικών αναγκών όπου υπάρχει πρόβλημα των στελεχών, την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου,την συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών – συζύγων στελεχών του, τον κανονισμό περί Αστυνομικών Σκύλων και την μεταβατική ρύθμιση κάλυψης κενών οργανικών θέσεων Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων. Όλες αυτές οι διεκδικήσεις, οι οποίες με επιμονή, υπομονή και σαφή επιχειρηματολογία, υλοποιήθηκαν αποτελούν νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και πάνε πολλά βήματα μπροστά ολόκληρο το Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας από τα επιβληθέντα αναγκαία μέτρα. Πρόκειται για την εφαρμογή της Άυλης λειτουργίας συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μέτρο που περιορίζει την φυσική επαφή ασθενών και ιατρών και κατ’ επέκταση εμποδίζει την διασπορά του Κορονοϊού COVID-19. Γνωρίζετε ότι παρόλο που προβλέπεται από το άρθρο 69 του προαναφερθέντος νόμου, δεν έχουμε την δυνατότητα αξιοποίησης της συγκεκριμένης εφαρμογής, καθώς δεν έχουμε ακόμη υπαχθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Το εμπόδιο, εν μέρει, υπερκεράζεται από Ναυτικά ή Στρατιωτικά νοσοκομεία και φαρμακεία, τα οποία εξυπηρετούν τους συναδέλφους μας. Δυστυχώς όμως αυτά δεν υπάρχουν σε όλους τους νομούς τις επικράτειας στους οποίους υπηρετούν συνάδελφοι. Έτσι και στον δικό μας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί στους συναδέλφους ανασφάλεια και άγχος αναφορικά στην ενδεχόμενη κάλυψη τις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ιδίων και των οικογενειών τους. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ότι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας ξεχασμένοι από την κρατική μέριμνα.

Ευελπιστούμε ότι θα κάνετε οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των συναδέλφων.

Με τιμή το Δ.Σ.

Δείτε επίσης

Επισκέψεις Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης σε Λ/Σ Παλαιόχωρας, Π.Λ.Σ. 121, Λ/Σ Κισσάμου, Λ/Σ Χώρας Σφακίων, Λ/Σ Αγίας Γαλήνης, Ν/Γ 519, Λ/Φ Γεωργιούπολης

111