16 Νοεμβρίου 2020

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού

Kάποια από τα καίρια θέματα που πλήττουν τους συναδέλφους, είναι το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και της άδειας ειδικού σκοπού για τους έχοντες γονικές υποχρεώσεις.

Παρόλο που η διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο έχουμε φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου και το πρόβλημα χορήγησης φαρμάκων  στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία-φαρμακεία, δεν έχει επιλυθεί. Ως εκ τούτου, καθώς διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία, οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και πολλές φορές ακόμα και ο καθορισμός ραντεβού με τους γιατρούς για συνταγογραφήσεις καθίσταται αδύνατος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, που για πολλά ασφαλιστικά ταμεία θεωρείται αυτονόητη εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, λόγω των ειδικών συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας και μάλιστα ενόψει της  επικείμενης αναστολής των δημοτικών σχολείων,  θα έπρεπε να προβλέπεται και να εφαρμόζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους που οδεύουν να βρεθούν σε αδιέξοδη κατάσταση.

 Πρωταρχικό μέλημα της ΠΟΕΠΛΣ, τη δεδομένη στιγμή, θα έπρεπε να είναι η άμεση διευθέτηση των προαναφερθέντων θεμάτων ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όχι μόνο ως ένστολοι μόνο με υποχρεώσεις, αλλά και ως άνθρωποι, των οποίων η υγεία πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο.

ψηφιακή σφραγίδα.jpg

Δείτε επίσης

Επισκέψεις Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης σε Λ/Σ Παλαιόχωρας, Π.Λ.Σ. 121, Λ/Σ Κισσάμου, Λ/Σ Χώρας Σφακίων, Λ/Σ Αγίας Γαλήνης, Ν/Γ 519, Λ/Φ Γεωργιούπολης

109