12 Ιανουαρίου 2021

Εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακίνησης Δικαιολογητικών ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, νοσοκομείων, φαρμακείων

Προς:

Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη
Κοιν.: Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο

Θέμα: «Εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακίνησης Δικαιολογητικών ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, νοσοκομείων, φαρμακείων»

κ. Υπουργέ,

Με την υπ. αριθμ.  2/53983/0026/27-06-2019 ΚΥΑ «Ηλεκτρονική διακίνηση  δικαιολογητικών» (ΦΕΚ Β΄2726/2019) ορίστηκαν σύμφωνα και με τις διατάξεις του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α΄143), οι διαδικασίες για την υλοποίηση της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Διακίνησης Δικαιολογητικών από όλους τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης για το σύνολο των δαπανών τους από 01/01/2021.

Πλήθος ζητημάτων ανέκυψαν από τη λειτουργία της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Διακίνησης Δικαιολογητικών  Διατάκτη και ΓΔΟΥ, τόσο σε υλικοτεχνικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο και δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας και ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών ζητήθηκε από τη ΓΔΟΥ η χορήγηση εξαίρεσης και παράτασης ενός (01) έτους για την ένταξη σε αυτή όπως αντιστοίχως δόθηκε στο ΥΠΕΘΑ.

Στην περίπτωση, που το αίτημα παράτασης δε γίνει αποδεκτό και απαιτηθεί η άμεση εναρμόνιση με το νέο σύστημα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (άρθρ. 75 του ν.4446/2016) υπάρχει σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ της αρμόδιας οικονομικής Υπηρεσίας και των επισπευδουσών Υπηρεσιών Διατάκτη που δέχονται, καταχωρούν και διαβιβάζουν σε αυτή δικαιολογητικά.

Ήδη έχουμε γίνει αποδέκτες έντονης ανησυχίας από ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα κτλ μετά την επιστροφή δικαιολογητικών δαπανών, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη δέχονται τα βιβλιάρια των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο φόβο ότι θα καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα η πληρωμή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ζητάμε να δοθούν από εσάς σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Δείτε επίσης

Συλλυπητήρια για την απώλεια συναδέλφου

1.028 Έφυγε από τη ζωή, ο συνάδελφός μας Σημαιοφόρος Λ.Σ. Σταυρινός Βασίλειος. Ο Βασίλης, υποδειγματικό …