16 Ιουλίου 2021

Καθολικός έλεγχος επιβατών

Καβάλα 16/07/2021

Αριθ.Πρωτ.25

ΠΡΟΣ:Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

ΚΟΙΝ:Μέλη Ένωσης μας

Μετά τη χθεσινή απόφαση του κυρίου ΥΝΑΝΠ, για πρώτη φορά το ένστολο προσωπικό του Λ.Σ.  νιώθει τόσο έντονα ότι πραγματικά απαξιώνεται ο ουσιαστικός ρόλος της αποστολής του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς στην ουσία καλείται να εξυπηρετήσει  τα συμφέροντα των ναυτιλιακών εταιρειών και να επιτελέσει τα καθ’ ύλην καθήκοντά των υπαλλήλων τους.

Βάσει, λοιπόν, της αριθμ. 2132.1/51372/14-7-2021  Δ/γής …… υπεύθυνοι για τους ελέγχους των περιοριστικών μέτρων COVID-19 κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία, ορίζονται τα στελέχη του Λ.Σ!!!!!!

Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις εις βάρος, όχι μόνο των συναδέλφων αλλά και του ίδιου του επιβατικού κοινού, που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί αλλά και να διασφαλιστεί ταυτόχρονα η τήρηση των μέτρων ασφαλείας ενόψει της πανδημίας!

Επί παραδείγματι στην περιοχή της Καβάλας και συγκεκριμένα στην πορθμειακή γραμμή Θάσου-Κεραμωτής καθημερινά πραγματοποιούνται 60 καταπόπλοι, με τους επιβάτες να ανέρχονται σε κάθε δρομολόγιο κατά μέσο όρο στα 200 άτομα, ενώ η διάρκεια της επιβίβασης των επιβατών και της φόρτωσης των οχημάτων δεν είναι πάνω από 20΄ και μάλιστα σε λιμένες που δε διαθέτουν την υποδομή για τέτοιου είδους αφιξοαναχωρήσεις! Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τα συγκεκριμένα φυλάκια (Λ/Φ Κεραμωτής :08 άτομα και Λ/Φ Θάσου: 07 άτομα), να μπορούν να κάνουν τροχονομία, να ελέγχουν καθολικά (!!!) τους επιβάτες πριν την αποβίβαση για τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν και τηλεφωνικά το επιβατικό κοινό για τις ώρες των αφιξοαναχωρήσεων αλλά και τα συνεχώς μεταβαλλόμενα μέτρα που προβλέπονται με τις συνεχώς καινούριες διατάξεις!! Το έργο αυτών των συναδέλφων δεν καθίσταται απλά δύσκολο αλλά αδύνατο!! Δεν αναφερόμαστε καν στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας που εκτός από το πορθμείο έχει και καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με νήσους του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

Πρέπει, δηλαδή, να αρχίσουν να υπολειτουργούν τα διάφορα πόστα στις Κεντρικές Υπηρεσίες (που ήδη έχουν αρχίσει να υπολειτουργούν), που και εκεί υπάρχουν πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, για να μην ασκούν οι εργαζόμενοι των ναυτιλιακών εταιρειών τα προβλεπόμενα από τον ΚΔΝΔ καθήκοντά τους? Με αυτήν τη διαταγή καταπατώνται βασικά άρθρα του συγκεκριμένου Κώδικα, καθώς, από ότι φαίνεται το Λιμενικό Σώμα μόνο με θέματα αστυνόμευσης, τήρησης τάξης και ασφάλειας εν γένει δεν ασχολείται!!!

Εν μέσω θερινής περιόδου, που με το μειωμένο προσωπικό που υπάρχει ανά την Ελλάδα, οι συνάδελφοι καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια και προσπαθούν με υπερβάλλοντα ζήλο να ανταποκριθούν στα προβλεπόμενα καθήκοντά τους, τώρα επιφορτίζονται και με αυτά των Ναυτιλιακών Εταιρειών και των υγειονομικών και μάλιστα, χωρίς καμία τεχνική και υλική βοήθεια από πουθενά, τους παρέχονται και οδηγίες να χρησιμοποιούν τις προσωπικές κινητές συσκευές τους και τα προσωπικά τους δεδομένα!!!!??

Όταν στην Κεραμωτή, προ των συγκεκριμένων ελέγχων σχηματιζόταν σειρά χιλιομέτρων από οχήματα προς φόρτωση στα πλοία προς το νησί της Θάσου που έφτανε σε όμορους οικισμούς, τώρα με τα καινούρια μέτρα πού θα φτάνει η κίνηση??

Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο καθυστέρησης των κεκανονισμένων δρομολογίων των πλοίων, γιατί απλά οι ίδιοι οι Λιμενικοί δεν θα προλαβαίνουν να προβαίνουν σε αυτούς τους καθολικούς ελέγχους που για κάποιους είναι εφικτοί???Πώς είναι εφικτοί???

Οι Λιμενικοί είναι αστυνομικά όργανα!!!

Όχι πολυόργανα και σίγουρα όχι υγειονομικοί ούτε υπάλληλοι των Ναυτιλιακών Εταιρειών!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ Νικόλαος                         ΤΣΕΛΕΜΠΗΣ Αθανάσιος

Δείτε επίσης

Επισκέψεις Ε.Π.Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης σε Λ/Σ Παλαιόχωρας, Π.Λ.Σ. 121, Λ/Σ Κισσάμου, Λ/Σ Χώρας Σφακίων, Λ/Σ Αγίας Γαλήνης, Ν/Γ 519, Λ/Φ Γεωργιούπολης

109