1 Νοεμβρίου 2021

Απόφαση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για αυξημένη ετοιμότητα του μηχανισμού αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Την Παρασκευή 29/10/21 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κατά το οποίο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα, που απασχολούν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταξύ αυτών το σχέδιο της τροποποίησης του ΠΔ 81/12 έτσι όπως επιχειρήθηκε να προωθηθεί από τη φυσική μας ηγεσία και με την από 25/8/2021 ανακοίνωσή μας έχουμε αναδείξει.

Επιδίωξη της Ομοσπονδίας μας είναι όλες οι διεκδικήσεις και τα ζητήματα, που απασχολούν τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. να επιτυγχάνονται με επιχειρήματα, υπευθυνότητα και συνέπεια.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο και αναμένουμε νέα συνάντηση με το Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παρά το γεγονός ότι η αρνητική εισήγηση της φυσικής μας ηγεσίας για την τροποποίηση του ΠΔ 81/12 αναχαιτίσθηκε με επιτυχία από την Ομοσπονδία μας, οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση καθώς διαπιστώνουμε ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εμμένουν στην εσφαλμένη άποψη ότι η εν λόγω τροποποίηση επιλύει προβλήματα και είναι αναγκαία.

Αναλύοντας τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναλογιζόμενο την ευθύνη εκπροσώπησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σεβόμενο τη μέχρι τώρα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Να θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το μηχανισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας,

διαμηνύοντας ταυτόχρονα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αλλαγή στην βαθμολογική εξέλιξη προς το δυσμενέστερο σε καμία βαθμίδα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διατηρούμε ακέραια την προσδοκία ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθούν από τους αρμόδιους οι αναμενόμενες θετικές ενέργειες και θα εργασθούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε επίσης

25ο Πανελλαδικό Συνέδριο

2.019 Δελτίο Τύπου Από 18 έως 20 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το 25ο Πανελλαδικό …