22 Δεκεμβρίου 2022

Ενημερωτικές επισκέψεις και συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη ν. Σαμοθράκη

Αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ  υπό τον Πρόεδρο Τσιάνο Παναγιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Δροσόπουλο Αλέξανδρο, τον Αντιπρόεδρο Σφακιανάκη Γεώργιο και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Ζυγούρη Νικόλαο από κοινού με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης Ιωαννίδη Κωνσταντίνο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, πραγματοποίησαν στις 19 και 20/12/2022  σειρά ενημερωτικών επισκέψεων και συναντήσεων στην Αλεξανδρούπολη και τη ν. Σαμοθράκη.

19-12-2022 επίσκεψη στο Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γαλατούμο Νικόλαο.

Κατά τη διαλογική συζήτηση με τα Στελέχη του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ο Πρόεδρος συνεχάρη και εξήρε το ζήλο και την προσήλωση στο καθήκον, που επιτελούν καθημερινά οι συνάδελφοι ιδιαίτερα στις ακριτικές μας περιοχές. Τα δύο πρόσφατα περιστατικά διακομιδής ασθενών με σοβαρό πρόβλημα υγείας, τα οποία έχρηζαν την άμεση μεταφορά τους στην Αλεξανδρούπολη και πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς από το πλήρωμα του πλωτού Ασθενοφόρου κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των συναδέλφων μας.

Έντονος υπήρξε ο προβληματισμός των συναδέλφων μας στη Σαμοθράκη σχετικά με τις μεταθέσεις του έτους 2023, δεδομένου ότι 18 από τα 30 στελέχη έχουν συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο παραμονής σε υπηρεσία α’ κατηγορίας (2 έτη) με την πλειονότητα αυτών να υπηρετεί στο διπλάσιο και άνω του μέγιστου χρόνου παραμονής.

Από την πλευρά μας τονίστηκε ότι άμεσα θα τεθεί το θέμα σε ανώτατο επίπεδο Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας προκειμένου με τις κατάλληλες πιστώσεις να εξομαλυνθεί η δυσμενής κατάσταση, που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί μας, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές α’, β’ και γ’ κατηγορίας.

Στο Δημαρχείο Σαμοθράκης, ο κ.  Δήμαρχος Γαλατούμος Νικόλαος ευχαρίστησε τα προεδρεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης για την παρουσία τους στο νησί και ανέφερε ότι οι Λιμενικοί είναι οι «Φύλακες Άγγελοι» των πολιτών, ιδιαίτερα στις ακριτικές μας περιοχές, που δεν έχουν συχνά δρομολόγια διασύνδεσης με αστικές περιοχές και παροχές υγείας όπως έχουν τα μεγάλα Νοσοκομεία της Χώρας. Δήλωσε αρωγός σε κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών των στελεχών και επίλυσης δίκαιων αιτημάτων τους.  

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επίτιμο Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και Βουλευτή ν. Έβρου κ. Δημοσχάκη Αναστάσιο στον οποίο τέθηκαν στον οι προβληματισμοί μας σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Σαμοθράκης αλλά και της ανάγκης αναβάθμισης της οργανικής δύναμης του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης συμφώνως και παράλληλα με τις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται στην περιοχή.

20-12-2022 Ενημέρωση και ανάδειξη ζητημάτων των Λιμενικών Αρχών Έβρου, ν. Ροδόπης και ν. Ξάνθης.

Ευρεία συνάντηση, παρουσίαση και ενημέρωση στο Επιμελητήριο Έβρου παρουσία εκπροσώπων των βουλευτών Ν.Δ. ν. Έβρου κ.κ. Δερμεντζόπουλου Χρήστου, Δημοσχάκη Αναστασίου και Κελέτση Σταύρου, του Αντιπεριφερείαρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Πέτροβιτς Δημητρίου, του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ζαμπούκη Ιωάννη, του Διοικητής της 2ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αρχιπλοίαρχου Γιαμά Ευστρατίου, της Κεντρικής Λιμενάρχη α.α. Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. Ουζούνογλου Ραλλού και των συναδέλφων – μελών της Ένωσης και εποικοδομητική συνάντηση και παρουσίαση των δυνατοτήτων του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο.

Στην κεντρική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Τσιάνος Παναγιώτης δήλωσε «η Αλεξανδρούπολη αποτελεί για την Ομοσπονδία μας μία σημαντική περιοχή για το ρόλο του Λιμενικού και πως η αναγνώριση του γεωστρατηγικού ρόλου του λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι πλέον ευρέως γνωστός και για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμβαδίσουμε ως Σώμα με τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΠΛΣ αλλά και η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Θράκης έχουμε επανειλημμένως καταθέσει προτάσεις και δηλώνουμε αρωγοί, συμπαραστάτες και σύμμαχοι σε στρατηγικούς στόχους και στο σχέδιο υλοποίησής τους, με απώτερο σκοπό αφενός την αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης ολοκληρώνοντας μια ιδιαίτερα εποικοδομητική επίσκεψη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω συναντήσεων και ομιλιών στο Επιμελητήριο από τους επίσημους προσκεκλημένους αλλά και των μελών της Ε.Π.Λ.Σ Θράκης συμπεραίνουμε ότι η κοσμογονία, που συντελείται στο λιμάνι και την πόλη της Αλεξανδρούπολης όπως έχουν αποτυπωθεί  και στα αναλυτικά υπομνήματα της Ε.Π.Λ.Σ Θράκης, αναβαθμίζει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην τόσο ευαίσθητη και ιδιαίτερη Ακριτική μας περιοχή, δημιουργώντας επιπρόσθετες ανάγκες και απαιτήσεις στα στελέχη του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης.

Είναι αυτονόητη η ανάγκη αναβάθμισης της οργανικής δύναμης του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης και η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα την εντάξει στις διεκδικήσεις, που θα κάνει σε ευρύτερο πλαίσιο για όλες τις Λιμενικές Αρχές ανά την Ελλάδα, που χρήζουν ανάγκη αύξησης.

Δείτε επίσης

Τροποποίηση «Οργανισμού ΥΝΑΝΠ» | Κατανομή οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανά κατηγορία και ειδικότητα

1.049 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 28/2024 ΦΕΚ 88/Α/13-6-2024 Τροποποίηση του π.δ. 13/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Ναυτιλίας …