Ενημερωτική επίσκεψη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο Λιμεναρχείο Ιθάκης

Ενημερωτική επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Ιθάκης πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Τσιάνο Παναγιώτη και τον Γενικό Γραμματέα Δροσόπουλο Αλέξανδρο από κοινού με την ΕΠΛΣ Κεφ/νιας-Ιθάκης και τον Αντιπρόεδρό της Καρφίτσα Γεώργιο.

Κατά την ενημέρωση είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης.

Δυστυχώς και στη Λιμενική Αρχή Ιθάκης, οι αντοχές του προσωπικού δοκιμάζονται κυρίως λόγω της υποστελέχωσης.

Επιγραμματικά:

  • Η οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου Ιθάκης ανέρχεται σε 16 άτομα έναντι των 26 ατόμων που προβλέπεται.
  • Η ύπαρξη από το 2022, ΠΛΣ με υγειονομικό εξοπλισμό έχει σημαντική συμβολή στην κοινωνία της Ιθάκης ωστόσο επανδρώνεται από μόνιμο πλήρωμα 3 ατόμων τα οποία επωμίζονται το σύνολο των διακομιδών και της 24ωρης φύλαξης του σκάφους.
  • Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν συμπληρώσει μέχρι και στο τριπλάσιο τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής και αναμένουν κάποια στιγμή οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για την μετάθεσή τους.
  • Το υψηλό κόστος διαβίωσης και η δυσκολία εξεύρεσης κατοικίας συνθέτουν ένα μείγμα απογοήτευσης και ανασφάλειας στους υπηρετούντες στο Λ/Χ Ιθάκης ιδιαιτέρως σε όσους δεν αποτελεί τόπο συμφερόντων.
  • Οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για να στεγάζουν μια σύγχρονη Λιμενική Αρχή σε ένα νησί όπου κατακλύζεται από χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Στανίτσα Διονύσιο

Επίσης συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Στανίτσα Διονύσιο, ο οποίος αφού εξήρε το έργο, την προσφορά και την υποδειγματική λειτουργία της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης παρά την υποστελέχωση που παρουσιάζει, δεσμεύθηκε να εντείνει τις προσπάθειές του για την ανανέωση του προσωπικού και παράλληλα την ενίσχυσή της σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ευχαριστούμε τον Λιμενάρχη Ιθάκης Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Ανδριόπουλο Μιχαήλ, την ΕΠΛΣ Κεφαλληνίας Ιθάκης και κυρίως τους συναδέλφους, για την άψογη φιλοξενία και την θερμή υποδοχή.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα συνεχίσει να πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλες τις Λιμενικές Αρχές με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων με απώτερο σκοπό την επίλυσή τους.

Δείτε επίσης

Βίντεο από την κατάσχεση ενενήντα ενός κιλών και έξι γραμμαρίων κοκαΐνης στον Πειραιά αξίας 4.000.000€ που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες

874 Ογδόντα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία (κοκαΐνη) συνολικού μικτού βάρους ενενήντα ενός κιλών …