«Ευχαριστούμε τους Λιμενικούς που μας έσωσαν» | Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του MEGA Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στις 27/9/23

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) συγχαίρει τους συναδέλφους, με την άμεση κινητοποίηση και συνδρομή των οποίων διασώθηκαν δύο ναυτικοί στο λιμάνι του Πειραιά, το πρωί της Δευτέρας 25/9/23. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τίτλο: «Πτώση μελών πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη θάλασσα στον Πειραιά», ενημερώθηκε πρωινές ώρες (25/9/23) η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για την πτώση δύο (02) μελών πληρώματος, ηλικίας 56 και 34 ετών, Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ¨SPEEDRUNNER JET¨ Ν.Π. 11886, ενώ βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω ναυτικοί ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού επί του εξωτερικού πρωραίου καταστρώματος, γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένας εκ των οποίων βούτηξε στη θάλασσα και με τη βοήθεια κυκλικών σωσιβίων που πέταξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου, κατάφεραν να ανασύρουν τους εν λόγω ναυτικούς στον προβλήτα.

Στον 56χρονο και στον 34χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό και προσωπικό του ιατρείου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) ναυτικοί εκ του πληρώματος, για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. ¨σωματική βλάβη από αμέλεια¨. 

Πηγές:

www.megatv.com

www.hcg.gr

Δείτε επίσης

Βίντεο από την κατάσχεση ενενήντα ενός κιλών και έξι γραμμαρίων κοκαΐνης στον Πειραιά αξίας 4.000.000€ που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες

874 Ογδόντα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία (κοκαΐνη) συνολικού μικτού βάρους ενενήντα ενός κιλών …