1 Οκτωβρίου 2023

Τι λένε οι Λιμενικοί που έσωσαν τους ναύτες που έπεσαν στο λιμάνι του Πειραιά | Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του MEGA «Live News» στις 29/9/23

Πειραιάς: Έτσι σώθηκαν οι ναύτες που έπεσαν στο λιμάνι – Τι λένε οι Λιμενικοί που τους βρήκαν

«Έπιασα την αλυσίδα, έδεσα το πόδι μου, πάτησα μέσα στην τρύπα και κατέβηκα με όλο το πόδι μου και μπόρεσε και στηρίχτηκε ο Νίκος».

Έτσι σώθηκαν

Είναι η ναυτοσύνη που θέλουμε να βλέπουμε και που μας κάνει περήφανους. Για πρώτη φορά αποκλειστικά στο LIVE NEWS θα μιλήσουν οι άνθρωποι που ο ηρωισμός τους έσωσε τους δύο ναύτες που βρέθηκαν στο νερό στο λιμάνι του Πειραιά.

«Τον κλείδωσα εγώ με το πόδι ώστε να μπορέσει να ανέβει επάνω. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, του είπα ‘μη φοβάσαι, είμαι εγώ εδώ, στηρίξου πάνω μου όσο μπορείς’, του έδωσα οδηγίες να βάλει το σωσίβιό του».

Με τα δικά τους λόγια, οι πρωταγωνιστές μιας άτυχης στιγμής που ευτυχώς δεν έγινε τραγωδία σαν του Αντώνη Καρυώτη, μια γυναικά και ένας άνδρας στελέχη του Λιμενικού, θα μιλήσουν για τις δραματικές στιγμές της σωτηρίας των δύο ναυτών με περισσή σεμνότητα και απλά θα πουν πως έκαναν το καθήκον τους.

«Αυτό που θα ήθελα να πω στα παιδιά είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί με έχουν κάνει δικό τους άνθρωπο, με έχουν βάλει στην οικογένειά τους, νιώθω πάρα πολύ συγκινημένη. Θεωρώ ότι δεν έκανα κάτι, πέρα από το καθήκον μου».

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS τα δευτερόλεπτα που κύλησαν από αυτές τις δραματικές στιγμές στο λιμάνι του Πειραιά με την πτώση των ναυτών και την άμεση κινητοποίηση μέχρι οι ναύτες να ξαναβρεθούν στην ασφάλεια του στέρεου εδάφους.

«Με το ένα χέρι κρατιόμουν από ένα κομμάτι σίδερο που βρήκα, το άλλο το είχα ελεύθερο. (…) Εκείνη την ώρα με ενδιέφερε ο άνθρωπος, τίποτε άλλο».

Η εναλλαγή των συναισθημάτων από την ώρα που βρέθηκαν στο νερό προσπαθώντας να σώσουν τους ναύτες που ήταν τραυματισμένοι, μέχρι την στιγμή που σώθηκαν, έντονη.

Τώρα πια η γαλήνη έχει επιστρέψει στους ανθρώπους που κινδύνεψαν αλλά χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών του Λιμενικού σώθηκαν.

Πηγή: www.megatv.com

Δείτε επίσης

Νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας ο Στέφανος Γκίκας

592 Ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής …