28 Μαρτίου 2024

Μάχιμη 5ετία | Ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει μετά τις ανεύθυνες ερμηνείες

Η Ομοσπονδία μας τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί μεταξύ άλλων και σε ζητήματα ασφαλιστικού καθεστώτος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με συνεχείς συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και με την παρουσία μας στις επιτροπές του e-ΕΦΚΑ κατορθώσαμε με τον ν.4997/2022 «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», να συμπεριληφθεί η ψηφισμένη από το 23ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. διεκδίκηση, αναφορικά με την επέκταση υπαγωγής υπηρεσιών στον υπολογισμό πραγματικής υπηρεσίας στο διπλάσιο.

Τονίζουμε ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και μόνο αυτή, με σοβαρότητα διατύπωσε, με επιμονή διεκδίκησε και εντέλει δικαιώθηκε για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στην ασφάλιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παρακολουθώντας όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους μας, σας ενημερώνουμε ότι από τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών του e-ΕΦΚΑ εκδόθηκε το Γενικό Έγγραφο 434120-22.03.2024, με το οποίο διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναφορικά με τον υπολογισμό χρόνου υπηρεσίας των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο διπλάσιο και την αναγνώριση του χρόνου αυτού, ως χρόνου πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.

Με το εν λόγω έγγραφο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

 «… ο χρόνος υπηρεσίας των πέντε (5) ετών, ο οποίος λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο, αποτελεί χρόνο πραγματικής ασφάλισης, (…), και δεν συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή του ασφαλισμένου, καθώς οι κοινοποιούμενες διατάξεις είναι συνταξιοδοτικές και όχι μισθολογικές.»

Με αφορμή τη σύγχυση, που προκλήθηκε τους τελευταίους μήνες από ανεύθυνες διαδικτυακές αναρτήσεις, παροτρύνουμε τους συναδέλφους μας να ενημερώνονται από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τόσο για ζητήματα ασφάλισης όσο και βαθμολογικής εξέλιξης.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της έγκυρης ενημέρωσης στα παραπάνω ζητήματα η Ομοσπονδία μας το προσεχές χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις οποίες θα επικοινωνήσει στα μέλη της.

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Γραφείου Πρωθυπουργού για ζητήματα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

11.648 Στο Μέγαρο Μαξίμου με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού και υπεύθυνο επικοινωνίας στην Κοινωνία των …