6 Ιουνίου 2024

Η ΠΟΕΠΛΣ στο 26ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ

Στο 26ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Limneon Resort & Spa” στην Καστοριά, προσκλήθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Παναγιώτης Τσιάνος.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο χαιρετισμό του ανέφερε:: “η κλιματική κρίση, που δυστυχώς, το γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι ήδη παρούσα, απειλεί όλο και πιο συχνά ζωές, περιουσίες και κρίσιμες υποδομές, παίρνοντας μάλιστα συχνά, διαφορετικές μορφές. Στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε πολλά τρομακτικά συμβάντα.

Ως Λιμενικοί τα βιώσαμε στην Εύβοια, στη Ρόδο, στην Αλεξανδρούπολη, στο Πήλιο και σε άλλα σημεία της χώρας, όπου συμβάλλαμε καθοριστικά στις επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών διά θαλάσσης, απεγκλωβίζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας που κινδύνευαν. Είδαμε από πρώτο χέρι την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία του Έλληνα Πυροσβέστη.

Το να είσαι πυροσβέστης δεν είναι μία απλή υπόθεση και σίγουρα δεν είναι επάγγελμα. Δε γίνεται κάποιος Πυροσβέστης απλά για να πληρώνεται και να εξασφαλίσει το βιοπορισμό του. Για τον καθένα από εσάς θα ήταν πιο βολικό να απασχοληθεί κάπου ασφαλέστερα. Ανήκετε όμως σε εκείνους, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, για την ασφάλεια των άλλων. Και πληρώνεστε πρώτα ηθικά. Η ηθική ανταμοιβή είναι αυτή που θα δώσει στον Πυροσβέστη τη δύναμη, που απαιτείται να συνεχίσει, βρώμικος και εξουθενωμένος για να σώσει  εκείνους που τον χρειάζονται. Για την πολιτεία όμως η σχέση είναι επαγγελματική. Σας ανταμείβει; Όχι.

Απομένει λοιπόν σε εσάς να αγωνιστείτε, όπως το κάνετε τόσα χρόνια, προκειμένου η πολιτεία να πράξει όσα σας οφείλει. Όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου σας, οι μάχες και οι αγώνες δεν χαρίζονται, κερδίζονται!

Αγωνιστείτε ως Πυροσβέστες! Με θάρρος και τόλμη, για εσάς και τις οικογένειές σας!

Στον αγώνα αυτό, οι Λιμενικοί θα είμαστε δίπλα σας, μαζί σας, μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά σας!”

Δείτε επίσης

Τροποποίηση «Οργανισμού ΥΝΑΝΠ» | Κατανομή οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανά κατηγορία και ειδικότητα

1.043 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 28/2024 ΦΕΚ 88/Α/13-6-2024 Τροποποίηση του π.δ. 13/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Ναυτιλίας …