Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια χθες το Α’ Ψυχοσάββατο, τελέστηκε η καθιερωμένη από το συνδικαλιστικό κίνημα εκδηλωση τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, στέλνοντας για άλλη μια φορά πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.
Η επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αρχιμανδρίτη Αλέξιου ΚΟΥΡΤΕΣΗ, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των Πολιτικών Κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., Ανωτάτων Αξιωματικών και Προϊσταμένων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γ.Α.Δ.Α., των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγγενών και φίλων των αδικοχαμένων συναδέλφων Αστυνομικών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τους κ.κ: Παναγιώτη ΣΤΑΘΗ, Αντιστράτηγο ε.α. ΕΛ.ΑΣ., Αρίστο ΠΕΡΡΗ, Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτριο ΝΑΤΣΙΟ, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Αθανάσιο ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, Εκπρόσωπο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Αντιστράτηγο ε.α., Εκπρόσωπο του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλειο ΓΡΑΜΜΕΝΟ, Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλειο ΛΩΛΟ, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής, Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ, Αντιστράτηγο, Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο ΛΑΥΡΑΝΟ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτη ΤΣΙΑΝΟ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γρηγόρη ΓΡΑΒΑΝΗ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Ηλία ΚΟΛΛΥΡΗ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημήτριο ΜΠΕΤΤΑ, Πρόεδρο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Ιωάννη ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, Εκπρόσωπο του Προέδρου του Δ.Σ. ΠΟΚΕΑ, Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ, Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., καθώς και από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: “Τιμούμε τους θανόντες εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφους μας Αστυνομικούς! Αποτελεί χρέος και ειδικά δικό μας, να αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους συναδέλφους ήρωες, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ασφάλεια! Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι”