27 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: “ΟΧΙ στη διχοτόμηση”

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τους τελευταίους μήνες επιχειρείται από μικρή μερίδα συνδικαλιστών η προσπάθεια τεχνητής πόλωσης στην Ομοσπονδία που αποκλειστικό σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος από τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν.

Τους ενοχλεί που η επαρχία απέκτησε ρόλο στην Ομοσπονδία.

Τους ενοχλεί που η παραμεθόριος εκφράζεται πλέον μαζικά και με επιχειρήματα.

Είχαν μάθει οι συζητήσεις με πολιτική και φυσική ηγεσία να γίνονται με κλειστές πόρτες και οι απώλειες σε οργανικές θέσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών, το έκτρωμα του Καλλικράτη, η απογύμνωση των Λιμεναρχείων, ο εκφυλισμός των Κ.Ε.Α να παρουσιάζονται ως φυσικό αποτέλεσμα των μυστικών ενεργειών για τα θέματα που χειρίστηκαν με «διακριτικότητα».

Θεωρείται αν μη τι άλλο προκλητικό τις τελευταίες ήμερες να μεθοδεύουν ΜΟΜΦΗ για ένα Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει πάγια αιτήματα για τα στελέχη (Λιμενικά Τμήματα ως ξεχωριστές μεταθέσεις, Αποστρατευτικός βαθμός ΛΦ, 33-34 Σχολεία ΔΥΛΣ, Πανελλήνιες εξετάσεις, Ταυτότητες, Εκπρόσωπος ΠΟΕΠΛΣ στο ΤΑΛΣ, Εκπρόσωπος ΠΟΕΠΛΣ στα πειθαρχικά, Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό) ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη Βουλή  και για πρώτη φορά δεν έχει ως βάση του φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ των ημετέρων.

Μία «ΜΟΜΦΉ» που παρουσιάζεται στους ρομαντικούς με το περιτύλιγμα των «Έκλογών» στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ την 7-8/4-17 ζητώντας υπογραφές και τάζοντας σε κάποιους «φιλόδοξους» θέσεις και προνόμια, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό την Ομοσπονδία σε 2 ή και 3 ψηφοδέλτια και βάζοντας ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια ενότητας και σύμπνοιας.

Αυτές οι τακτικές του παρελθόντος θα με βρουν απέναντί τους υπερασπιζόμενος μια Ομοσπονδία που δεν φοβάται να αποβάλει κάθε αρνητικό στοιχείο αξιοποιώντας παράλληλα κάθε Δημοκρατική φωνή ακόμη και όταν αυτή είναι «διαφορετική».

Ας σεβαστούν επιτέλους το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για το δικό μας μέλλον.

Ένα μέλλον που αυτοί όρισαν για εμάς με 40 έτη εργασίας και Λιμενικούς 60άρηδες στα λιμάνια όλης της χώρας με την αβεβαιότητα σύνταξης και εφάπαξ ως αγαθά αποζημίωσης που οι ίδιοι έχουν διασφαλίσει από χτες.

Καλώ κάθε υγιή συνδικαλιστική φωνή να πει ΟΧΙ στο κατακερματισμό και στη διχοτόμηση της Ομοσπονδίας, θέτοντας ως πρώτο μας μέλημα το κοινό συμφέρον, βάζοντας στην άκρη τα ατομικά συμφέροντα και δίνοντας ηχηρή απάντηση σε τακτικές του παρελθόντος και της ξεπερασμένης συνδικαλιστικής εσωστρέφειας.

Κυράνης Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Δείτε επίσης

25ο Πανελλαδικό Συνέδριο

1.886 Δελτίο Τύπου Από 18 έως 20 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το 25ο Πανελλαδικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.