4 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη σε Λ/Τ Κεραμωτής και Θάσου

anatolikis makedodoniasΤα Λιμενικά Τμήματα Κεραμωτής και Θάσου επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας το τελευταίο διάστημα , συζητώντας με τους συναδέλφους διεξοδικά για το σύνολο των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Όσοι υπηρετούν εκεί καλούνται να διαχειριστούν μια από πολλές απόψεις απαιτητική περιοχή: Ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση , πορθμειακή γραμμή με ολοήμερες συνεχείς αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων , διακίνηση δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά , τροχαία κίνηση , έντονο ανταγωνισμό μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών , έλεγχο-αστυνόμευση δεκάδων οργανωμένων παραλιών λουομένων , ναυαγοσωστών , σημείων εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής , κ.α.)

Ιδιαίτερα έντονο και ζωτικής σημασίας είναι το πρόβλημα στέγασης του Β΄Λ/Τ Κεραμωτής . Το κτίριο όπου στεγάζεται το εν λόγω Λιμενικό Τμήμα έχει κριθεί εδώ και χρόνια ακατάλληλο. Ενδεικτικά  αναφέρουμε πως  διαπιστώνεται  διάβρωση και παραμόρφωση σε όλα τα εξωτερικά τοιχώματα και τη στέγη , φθορά στον σκελετό , εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια βροχής , επένδυση αμιάντου στη στέγη  , έλλειψη θέρμανσης , ύπαρξη τρωκτικών , γεγονότα που το καθιστούν εκτός από ακατάλληλο , και επικίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και των συναλλασσομένων πολιτών.

  1. Επιτακτική ανάγκη συνιστά η άμεση ενίσχυση και μόνιμη στελέχωσή αυτών των Λιμενικών Τμημάτων προς κάλυψη -τουλάχιστον- της ελάχιστης οργανικής σύνθεσης που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία τους σύμφωνα με το Π.Δ.81/2014 και την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων των συναδέλφων .
  2. Απαραίτητη είναι η ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων όλων των Υπηρεσιών μας , προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις πραγματικές ανάγκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί , καθώς η υπάρχουσα οργανική δύναμη δεν επαρκεί πλέον να καλύψουμε ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες και ουσιαστικά οι Υπηρεσίες μας είναι υποστελεχωμένες .
  3. Πρέπει να δοθεί επιτέλους μια βιώσιμη λύση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το κτιριακό του Β΄ Λ/Τ Κεραμωτής . Εν έτη 2017 είναι τουλάχιστον ντροπή να ξέρουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται σε άθλιες συνθήκες και <παρακαλάνε> για τα αυτονόητα , όπως είναι οι ελάχιστες και υποτυπώδεις απαιτήσεις σε ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον , και να μην εισακούονται.

Η Ένωσή μας μένοντας πάντα σε συνεχή εγρήγορση , αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των συναδέλφων , κατανοώντας την αγανάκτησή τους και την αδικία που αυτοί υφίστανται , διαπιστώνει για μία ακόμη φορά ότι η εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους επαφίεται καθαρά και μόνο στο φιλότιμο και την αξιοπρέπεια που τους διακρίνει .  Αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους , διεκδικώντας την εξασφάλιση των ελάχιστων βασικών απαιτήσεων για ανθρώπινη και αξιοπρεπή εργασία .

                                                   Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν.Γραμματέας

ΒΑΛΣΑΜΑΣ Εμμανουήλ                                                 ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Δείτε επίσης

Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ε.Π.Λ.Σ. Αττικής Πειραιά & Νήσων

52 Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ε.Π.Λ.Σ. Αττικής Πειραιά & Νήσων την Τρίτη 11-06-2024 και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.