Εθιμοτυπική Επίσκεψη της Υπαρχηγού Επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη της Υπαρχηγού Επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η Υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. Υποναύαρχος Linda FAGAN, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο ΡΑΠΤΗ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών.

Η Υπαρχηγός Επιχειρήσεων συνοδευόταν από επιτελικά στελέχη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, διπλωματικό στέλεχος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, καθώς και από τον Πρόεδρο του Propeller Club, ενώ από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, o Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος ΝΤΟΥΝΗΣ, επιτελικά στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη του Γρ. κ ΥΝΑΝΠ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., η Υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. ενημερώθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και για τα θέματα ευρύτερου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης, καθώς και σύντομος πλους με το Περιπολικό Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 090. 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.