7 Μαρτίου 2018

Παρουσία προέδρου ΠΟΕΠΛΣ στην Γεν. Συνέλευση της ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02/03/2018 στο Ηράκλειο Κρήτης, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ Γιώργος Δριβάκος.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ και τον πρόεδρο της Ένωσης  Σφακιανάκη Γιώργο για την συμβολή τους στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και πιο συγκεκριμένα:

Στην άμεση ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων με ταυτόχρονο επανασχεδιασμό της οργανικής σύνθεσης των Υπηρεσιών, μονάδων και μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στην  τροποποίηση διατάξεων του ν. 4504/17 που αφορούν στις μεταθέσεις προσωπικού δίνοντας μεγαλύτερη ευχέρεια προσαρμογών στο Π.Δ, στις απαιτούμενες εγκυκλίους για την εφαρμογή του ν. 4387/16 για την εξαγορά των διπλών ετών ασφάλισης και της μάχιμης πενταετίας, στην απαίτηση εφαρμογής και υλοποίησης των αποφάσεων του ΣΤΕ για το υπόλοιπο 50% ώστε να επανέλθουν πλήρως και στο σύνολο τους οι αποδοχές όπως ήταν διαμορφωμένες προ της 01/07/2012, στην αναγκαιότητα άμεσων προσλήψεων κυρίως σε ειδικότητες ΔΠΓ και ΔΜΓ για την στελέχωση των Πλωτών Μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην αναμόρφωση του βαθμολογίου ώστε να προσαρμοσθεί στα νέα ασφαλιστικά δεδομένα.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας κάλυψε η ανάγκη επανεκκίνησης του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσω του βασικού της πυλώνα που είναι η ΠΟΕΠΛΣ, θεωρώντας ότι είναι ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για να μπορέσουν τα συνδικαλιστικά όργανα να ανταποκριθούν στo ρόλο τους.

Από την πλευρά τους οι συνάδελφοι αναφέρθηκαν σε θέματα όπως αυτά των οδοιπορικών όπου παρατηρούνται φαινόμενα αδικαιολόγητων περικοπών, την ενεργοποίηση των διατάξεων για το Συνήγορο του Λιμενικού, την στελέχωση των υπηρεσιών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Κατά τα λοιπά συντάχθηκαν πλήρως με τα θέματα όπως αυτά διατυπώνονται από τα θεσμικά όργανα της ΠΟΕΠΛΣ, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και με οποιονδήποτε τρόπο απαιτηθεί, για την υλοποίησή τους.

Δείτε επίσης

Άμεση εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου για την κατοχύρωση της ισόβιας τριτεκνικής ιδιότητας

2 Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και μετά από γόνιμη συνεργασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.