21 Μαρτίου 2019

Η ΠΟΕΠΛΣ στην Κάλυμνο

Η Ομοσπονδία προκειμένου να ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις, αρχικά και εν συνεχεία να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συναδέλφων θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε υπηρεσίες κυρίως που δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαφής με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτούς που υπηρετούν στα νησιά σε κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας.

Πρώτος σταθμός της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποτέλεσε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Ομοσπονδίας αποτελούμενο από τους Σαμαρά Ευστάθιο και Κυράνη Κων/νο αλλά και τον Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου Ζάχαρη Κων/νο επισκέφτηκε την 18/03/19 το νησί της Καλύμνου.

 Η Κάλυμνος αποτελεί ένα από τα πλέον δυσπρόσιτα νησιά της χώρας μας με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και διαβίωσης στο νησί αυτό των Δωδεκανήσων.

Σημαντικό και ενθαρρυντικό αποτέλεσε το ότι με ενέργειες τόσο της τοπικής Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Δωδεκανήσων αλλά και πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ,για πρώτη φορά το Λιμεναρχείο Καλύμνου με τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2015 στελεχώθηκε σε ποσοστό 100% , δύναμη η οποία έχει σχεδόν στο ακέραιο διατηρηθεί μέχρι και σήμερα.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του προσωπικού για όλα τα θέματα που μας απασχολούν αναφέροντας σχετικά:

  • Τις οικονομικές διεκδικήσεις αναφορικά με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη πλήρη αποκατάστασή των οικονομικών απωλειών από το 2012 και μετά αλλά και τη διεκδίκηση των δώρων.
  • Την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4504/2017 ο οποίος και περιλαμβάνει σειρά από ευεργετήματα υπέρ των συναδέλφων όπως η αναγνώριση της υπηρεσίας σε στρατό διάταξη για τα Λιμενικά Τμήματα η ένταξη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι ταυτότητες νέου τύπου, ο αποστρατευτικός βαθμός των ΛΦ αλλά και η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στο Τ.Α.Λ.Σ.

 Αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους η συνδρομή της Ομοσπονδίας στην ενίσχυση της υπηρεσίας και ζητήθηκε η ίδια στάση να ακολουθηθεί και στη διαδικασία αντικατάστασης των συναδέλφων που συμπλήρωσαν των προβλεπόμενο χρόνο παραμονής στο νησί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία στελέχωσης της ΑΕΝ Καλύμνου ευελπιστώντας ότι τα στελέχη που θα καλύψουν τις οργανικές θέσεις δεν θα προέρχονται μόνο από τη Λιμενική Αρχή.

Επίσης σημαντικό πρόβλημα δημιουργεί η στελέχωση της Λιμενικής Αρχής στο νησί της Ψερίμου.

Συζητήθηκε το κτηριακό ζήτημα της υπηρεσίας και οι προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων.

Τέλος αναγνωρίστηκε η προσφορά της Ομοσπονδίας στην θεσμοθέτηση του επιδόματος παραμεθορίου.

Η Ομοσπονδία αφού κατέγραψε κάθε πρόβλημα ανανέωσε το ραντεβού με τους συναδέλφους υποσχόμενη να αναζητήσει λύσεις ώστε την επόμενη φορά τα προβλήματα να είναι λιγότερα.

Δείτε επίσης

Συλλυπητήρια για την απώλεια συναδέλφου

811 Έφυγε από τη ζωή, ο συνάδελφός μας Σημαιοφόρος Λ.Σ. Σταυρινός Βασίλειος. Ο Βασίλης, υποδειγματικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.