26 Ιουνίου 2019

Αναγνωρίσεις ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο – μάχιμη πενταετία και ειδικών κατηγοριών

Το ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατατασσόμενων από 1/1/2011 και εφεξής, τους στερούσε την αναγνώριση των χρόνων υπηρεσίας, που λογίζονται στο διπλάσιο και αναφέρονται στο Π.Δ. 169/2007, αλλά και των ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο ειδικών κατηγοριών για τα στελέχη, που έχουν χρόνο υπηρεσίας στη ΜΥΑ/ΛΣ, στα ΚΕΑ/ΛΣ, ως Πυροτεχνουργοί, Ιπτάμενοι, Δύτες-Διασώστες και Σύνδεσμοι.

Με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δύνανται πλέον να αναγνωρίζονται ως διπλάσιες οι υπηρεσίες, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ΠΔ 169/2007 (μάχιμη πενταετία) και για τους κατατασσόμενους από 1/01/2011 και εφεξής, οι οποίοι σύμφωνα με το ν. 3865/2010 υπάγονται αυτοδικαίως στον κλάδο κύριας σύνταξης του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή του πρώην ΕΤΑΑ.

Αναφορικά με την ΑΠ:73/19//25-6-2019 ανακοίνωσή μας «Αναγνώριση ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο ασφαλισμένων στο πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΕΤΑΑ», τονίζουμε ότι σύμφωνα με τη Φ10042/404444/1053/21.05.19 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, «ξεμπλοκάρουν» όλες οι αναγνωρίσεις ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών κατηγοριών και διευκρινίζουμε ότι δεν αφορά αλλαγή στις περιπτώσεις προηγούμενης ασφαλιστικής σχέσης, πριν δηλαδή την κατάταξη των στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα καλυφθούν περιπτώσεις συναδέλφων με διπλά εξάμηνα προηγούμενων ετών, για τους καταταγέντες από 1/01/2011 και εφεξής ή για όσους εκκρεμούν από 1/01/2017 και θα ενημερώσει με γενικό έγγραφό της τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. παραμένουμε προσηλωμένοι στον αγώνα μας για ένα δίκαιο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς δίχως άνισους διαχωρισμούς, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Δείτε επίσης

Συλλυπητήρια για την απώλεια συναδέλφου

851 Έφυγε από τη ζωή, ο συνάδελφός μας Σημαιοφόρος Λ.Σ. Σταυρινός Βασίλειος. Ο Βασίλης, υποδειγματικό …

One comment

  1. Κωσταντινος

    τα σκαφη για ακομα μια φορα τα βαζουμε σε δευτερη μοιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.