31 Οκτωβρίου 2013

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΕΠΛΣ στο συνέδριο της ΠΟΥΕΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥΕΝ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 31/10/2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΙΒΑΚΟΥ

Χαιρετίζω το Συνέδριο της ΠΟΥΕΝ, το οποίο δεν διεξάγεται μόνο εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης, αλλά και σε μια ιδιαίτερη άσχημη συγκυρία όπου τίθεται σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.
Δεν θα κάνω και εγώ μια ακόμη ανάλυση της κρίσης θα εκφράσω όμως την αμέριστη συμπαράστασή μας και την στήριξή μας, στον δίκαιο αγώνα για κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις μνημονιακές πολιτικές που αγνοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.
Και να ξέρετε ότι αυτό δεν λέγεται στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης αλλά γιατί πραγματικά το πιστεύουμε και το υποστηρίζουμε σε κάθε ενέργεια μας.
Άλλωστε με τους περισσότερους διατηρούμε μια σχέση ζωής για πάνω από 20 χρόνια.
Μπορεί σε επιμέρους θέματα να διαφωνούμε όπως για παράδειγμα στις θέσεις μας για τον οργανισμό, αφού ο καθένας και είναι απόλυτα θεμιτό να προσπαθεί να διασφαλίσει αυτούς που εκπροσωπεί, όμως αυτό δεν αποτελεί τουλάχιστον από την πλευρά μας, εμπόδιο ή ανασταλτικό παράγοντα για μια ουσιαστική και αδιατάρακτη κοινή πολιτική με άξονα την προστασία της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.
Τώρα σε ότι αφορά τον ίδιο τον οργανισμό η θέση μας είναι ότι πρωτεύον για όλους είναι η διατήρηση και η διασφάλιση των οργανικών θέσεων, η πλήρη περιγραφή τους και η αποσαφήνιση των θέσεων εργασίας προκειμένου όλοι να είμαστε κατοχυρωμένοι στο μέτρο που αυτό πλέον είναι δυνατό. Γιατί δεν έχουμε αυταπάτες ότι στη θέση που είσαστε σήμερα και προφανώς εννοώ της διαθεσιμότητας – απόλυσης, μπορεί να βρεθούμε αύριο.
Εύχομαι καλές και εποικοδομητικές εργασίες στο συνέδριο σας και είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε πολύ σύντομα στον κοινό αγώνα ενάντια των καταστροφικών πολιτικών που τρώνε τα σωθικά της πατρίδας μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

 

Δείτε επίσης

Άμεση εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου για την κατοχύρωση της ισόβιας τριτεκνικής ιδιότητας

234 Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και μετά από γόνιμη συνεργασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.