Αναδιοργάνωση των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών
Σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια προηγούμενης συνάντησης μας με τον κ. Υπουργό για το ζήτημα που προέκυψε με τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών και ειδικότερα για την εξαίρεση τους από τα αντικειμενικά κριτήρια μεταθέσεων όπως αυτά προβλέπονται από το Π.Δ. 33/09, συζητήθηκε και ζητήθηκε από την πλευρά μας η αλλαγή της οργανωτικής τους δομής.
Η Ομοσπονδία στηρίζει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας των ΚΕΑ μέσω της υπαγωγής τους σε ανώτερα κλιμάκια από τις Λιμενικές Αρχές, την αναβάθμιση τους σε Μονάδες Ειδικών Αποστολών με κατά τόπου και όπου απαιτείται ομάδες ειδικών αποστολών, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους, μέσω της αναμόρφωσης του υφιστάμενου κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας, απαλλαγής τους από πάρεργα, αρτιότερης εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, αυτοτέλεια του ΣΕΑΛΣ, κάλυψη της οργανικής τους σύνθεσης, σωστή αξιολόγηση και εφοδιασμό με κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε την ανάθεση μελέτης σε επιτροπή, με πολύ σύντομο και σφιχτό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να αποφασίσει τις δομικές αλλαγές που απαιτούνται για το συγκεκριμένο θέμα.
Τέλος η Ομοσπονδία επιμένει και κινείται προς την κατεύθυνση της απαλοιφής της σχετικής διάταξης στο Σ/Ν για τα «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που αφορά τις μεταθέσεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών.