8 Αυγούστου 2023

Σε εφαρμογή η υγειονομική κάλυψη των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών

Όπως είναι γνωστό με το άρθρο 300 του Ν. 5020/23 «Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και άλλες επείγουσες διατάξεις του ΥΝΑΝΠ», ρυθμίστηκαν θέματα υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Με την ψήφιση του ανωτέρω άρθρου, τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών, σύμφωνα με το άρθρο 8 του π.δ. 80/2015 (Α’ 153), δικαιούνται πλέον πλήρη υγειονομική περίθαλψη, εφόσον καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, οι οποίες υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές τους πριν από την έναρξη της άδειας.

Κατά τις τελευταίες μας συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία εστιάσαμε σε ζητήματα, τα οποία έχουν νομοθετηθεί ωστόσο δεν έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί.

Μετά τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθορίστηκαν η διαδικασία, τα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την παροχή της ως άνω υγειονομικής περίθαλψης.

Δείτε σχετικά:

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Γραφείου Πρωθυπουργού για ζητήματα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

11.649 Στο Μέγαρο Μαξίμου με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού και υπεύθυνο επικοινωνίας στην Κοινωνία των …