30 Δεκεμβρίου 2014

Δηλώσεις παραμονής

ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αρ. Πρωτ: 100/2014                                                                              Θεσσαλονίκη 2912-2014

ΠΡΟΣ               : 1) ΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
2) ΥΠΑΡΧΗΓΟΥΣ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
3) ΠΟΕΠΛΣ
4) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5) Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Δηλώσεις παραμονής».

Η Ένωση μας, από την εφαρμογή του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ” είχε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις και εξακολουθεί να έχει, ως προς την εφαρμογή του. Μιά από τις ενστάσεις, αφορούσε την δήλωση του τόπου επιλογής στην Κεντρική Μακεδονία, όπου από οκτώ επιλογές μειώθηκαν σε δύο.

Η λήψη ενός τέτοιου νομοθετήματος με το πρόσχημα της ύπαρξης “υπεράριθμων” συναδέλφων, επιδυκνύει μάλλον “αδυναμία” των αρμοδίων οργάνων για πραγματοποίηση δίκαιων και νόμιμων (όπως προβλέπονται στο σχετικό ΠΔ) μεταθέσεων.

Σήμερα, καλούνται οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Κεντρική Μακεδονία, να δηλώσουν επιθυμία παραμονής ή όχι, έχοντας δυό μόνο επιλογές, το Κ.Λ. Θεσσαλονίκης και το Λ/Χ Ιερισσού, αφ ενός μεν διότι οι λοιπές Λιμενικές Αρχές της περιοχής μετατάχθηκαν σε Λιμενικά Τμήματα και υπάχθηκαν στις δύο προαναφερόμενες Υπηρεσίες, αφ ετέρου δε, διότι τα χρόνια που υπηρέτησαν στις υπαγόμενες Λιμενικές Αρχές προσμετρούνται.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε: α) το νόμιμο της προσμέτρησης των ετών σύμφωνα με τα άρθρα 70 και 71 του ΠΔ 81 και β) για ποιό λόγο οι φετινές δηλώσεις επιθυμιών παραμονής συντάσσονται από τις Λιμενικές Αρχές και δεν αποστάλλησαν από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Οι τεκμηριωμένες απαντήσεις σας, θα κατοχυρώσουν το νόμιμο της διαδικασίας καθώς και θα διαφυλάξουν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

 

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σοφοκλής      ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος 

Δείτε επίσης

Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

202  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.