Mε την σύλληψη 115 παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών δια θαλάσσης επιβεβαιώνεται στην πράξη η ισχύουσα μεταναστευτική πολιτική από το Λιμενικό Σώμα στο οποίο προΐσταται ο αναπληρωτής υπουργός Θ. Δρίτσας και η οποία προβλέπει συλλήψεις και όχι …απολύσεις.
Ιδού τα σημερινά Δελτία Τύπου από τα οποία προκύπτει ότι συνελήφθησαν – μέχρι τώρα- συνολικά 115 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί σε διάφορα σημεία του Αιγαιου από το Λιμενικό:
– ΠΡΩΤΟΝ, στην Λέσβο: Στον εντοπισμό και την διάσωση είκοσι έξι (26) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” νήσου Λέσβου.Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού κατέστρεψαν τη λέμβο.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ, στην Χίο :Είκοσι τέσσερις (24) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΑΜΑΔΕΣ” βόρειας Χίου, από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί πρόκειται να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο Γενικού νοσοκομείου Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
-ΤΡΙΤΟΝ, στην Κω :Τριάντα τέσσερις (34) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” της Κω, από στρατιωτικό φυλάκιο.
Οι εν λόγω αλλοδαποί συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω..
-ΤΕΤΑΡΤΟΝ, στην Σάμο :Τριάντα ένα (31) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ” Σάμου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Να σημειώσουμε εδώ ότι σε σχέση με το παρελθόν οι παράνομοι μετανάστες ονομάζονται πλέον παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί.-
Πηγή: news4people.gr