7 Ιουλίου 2014

Ε.Π.Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης. Συγχαρητήρια σε συναδέλφους

Συγχαρητήρια σε συναδέλφους μας

Mε αφορμή τις επαναλαμβανόμενες επιτυχίες των στελεχών μας και συνακόλουθα του Λιμενικού Σώματος, συγχαίρουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν σ’ αυτές και συγκεκριμένα τα πληρώματα:

1.- Του ΠΛΣ 148 για την 06-07-14 εντόπισαν πνευστό σκάφος στην περιοχή Φαρμακονήσι  με ικανό αριθμό λαθρομεταναστών, είκοσι επτά (27), οι οποίοι έσκισαν την βάρκα τους και έπεσαν στην θάλασσα με αποτέλεσμα να γίνουν ναυαγοί ,τους περισυνέλλεξε χωρίς να τραυματιστεί κανένας και τους προώθησε στο Λ/Χ Λέρου.

2.-Του ΠΛΣ 119 για την άμεση επέμβαση του  στην ανατροπή αγωνιστικού ιστιοπλοϊκού Ι/Φ «Κανάρης Σ.Η. 499» άνευ μηχανής με δυο επιβαίνοντες και δυσμενές καιρικές συνθήκες, την περισυλλογή τους και μεταφορά τους στον λιμένα Ηρακλείου, όπου περίμενε ασθενοφόρο για παροχή πρώτων βοηθειών την 04-07-14

3.- Του ΠΛΣ 138 για την συντονισμένη επιχείρηση εντοπισμού  ύποπτου σκάφους «Ρ/Κ FALKON» και τη  κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων ποτών τις απογευματινές ώρες της 02-06-2014.

Για πολλοστή φορά τα στελέχη ΛΣ ενεργούν ψύχραιμα με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των πολιτών και της κοινωνίας.

Γι’ αυτό η πολιτεία πρέπει να στελεχώσει με επάρκεια τόσο σε αριθμό όσο και ειδικότητα το προσωπικό των ΠΛΣ, με τουλάχιστον διπλά πληρωμάτων, προκειμένου ανταποκριθούν πλήρως στην πλέον αυξημένη και συνεχώς διευρυνόμενη επιχειρησιακή δράση τους, όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί. Η αντιμετώπιση του κύματος της Λαθρομετανάστευσης και η προστασία των θαλάσσιων συνόρων, η μόνιμη και συνεχής ενασχόληση επί θεμάτων Αλιείας, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, η έρευνα – διάσωση – προστασία του τουρισμού και του πολίτη, η πρόληψη και καταστολή κάθε αδικήματος καθώς και η συνεχής ανθρωπιστική τους προσφορά μέσω της μεταφοράς – διακομιδής ασθενών – τραυματιών, έχουν εξαντλήσει πλήρως το ενασχολούμενο προσωπικό, αφού τα ανωτέρω σκάφη περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με μονά πληρώματα.

Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                            ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δείτε επίσης

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ; Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ;

261 Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όλοι οι Έλληνες πολίτες κατά τη διακίνησή τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.