11 Απριλίου 2014

Συναντήσεις Ε.Π.Λ.Σ. με πολιτικούς φορείς

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ν.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΘΕΜΑ: Συναντήσεις  με πολιτικούς φορείς

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού   πραγματοποίησαν στις 07/04/2014 στο Μέγαρο Μάξιμου και 08/04/2014 με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας  , οι πρόεδροι των  Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ., Κυκλάδων, Β.Δ Ελλάδας και Ν. Πελοποννήσου προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα των Ενώσεων. Μεταξύ άλλων   τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Ανακατανομή των Πλωτών περιπολικών σκαφών σύμφωνα με τις  υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες,   προκειμένου το έργο των Λιμενικών  Αρχών να έχει ακόμα ποιο θετικά αποτελέσματα σε κάθε έκνομη ενέργεια  (λαθρομετανάστευση- Λαθραία τσιγάρα- ναρκωτικά-έλεγχο αλιείας- προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος).

Την άμεση απόδοση των κατασχεμένων  οχημάτων στον ΟΔΔΥ  από το λιμένα της Ηγουμενίτσας έτσι ώστε να αποδεσμευτούν από τη φύλαξης σημαντικός αριθμός στελεχών προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε ποιο παραγωγικές ,υπηρεσιακές, δραστηριότητες . Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο τεράστιο πρόβλημα ,στο  χώρο κράτησης  και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν

Τη σημαντική υποστελέχωσης των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων που έχει σαν συνέπεια  την υπερεργασία των στελεχών.

Τέλος ζητήσαμε την ολοκλήρωση των μεταθέσεων του 2013 .Την διευκόλυνση των στελεχών στις τακτικές Μεταθέσεις του 2014 συμπεριλαμβάνοντας  στα κριτήρια και τις αμοιβαίες αναφορές  στελεχών για μετάθεση, που  δεν επηρεάζουν τις συνθέσεις των Λιμενικών Άρχων, εκφράστηκε και η δυσαρέσκεια μας για την τακτική έκδοσης μετάθεσης με την αναγραφή στη Διαταγή  του όρου αντικαταστατή, χωρίς αυτός να υφίσταται .

Με συνεχείς δημιουργικές  παρεμβάσεις οι Ενώσεις μας θα πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις προκειμένου να προασπίσουμε τα Μέλη μας .

Οι Πρόεδροι Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ.

•         Κυκλάδων, Μπερτσιάς Αθανάσιος

•         Βορειοδυτικής Ελλάδος, Δροσόπουλος Αλέξανδρος

•         Νοτίου Πελοποννήσου , Καμβύσης Σαράντος

Δείτε επίσης

Ενίσχυση προσωπικού Λιμενικών Αρχών υπαγομένων στην 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

254

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.