3 Απριλίου 2014

Μεταθέσεις Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Προς: 1. ΠΟΕΠΛΣ
2. Μέλη ΕΠΛΣΝΠ

ΘΕΜΑ: «Μεταθέσεις Στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.»

ΣΧΕΤ : Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ (Σημαντικές καθυστερήσεις στην κοινοποίηση μεταθέσεων 04/03/214 )

Η  ΕΝΩΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ εκφράζει την αγανάκτηση των μελών  της, για την  αμφισβητούμενη παγιωμένη πλέον διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων  που ακολουθείται και θέτει υπό ομηρεία σχεδόν το σύνολο των στελεχών.

Από την ακολουθουμένη διαδικασία προκύπτουν εύλογα και σκιώδη ερωτηματικά  που υπονομεύουν το ΠΔ 33/2009 – 97/2012 με απώτερο σκοπό την αποκαθήλωση του.

Αναλυτικότερα η τακτική της γνωστοποίησης των μεταθέσεων του 2013 και όχι η έκδοση διαταγής μετάθεσης  όπως προβλέπεται  με πρόσχημα την  αδυναμία καταβολής οδοιπορικών εξόδων, επηρεάζει άμεσα την ομαλή διαδικασία του 2014,  αφού τα στελέχη που εμπλέκονται  και έχουν λάβει γνωστοποίηση   δεν έχουν το δικαίωμα προσφυγής με συνέπεια  να μην μπορούν να μπουν στους πινάκες μεταθέσεων του 2014 σε περίπτωση δικαίωσης τους από το συμβούλιο προσφυγών .

Ένα άλλο εύλογο ερώτημα είναι η διαδικασία καταβολής οδοιπορικών εξόδων , και τα κριτήρια με τα οποία δίνονται. Σε ποιους; Με ποια σειρά προτεραιότητας;  Ενώ  θα έπρεπε να δίνονται  σε ΟΛΟΥΣ χωρίς εξαιρέσεις και προπάντων χωρίς  καθυστερήσεις. Επίσης ζητάμε τη πιστή τήρηση των χρονικών ορίων όπως περιγράφονται στο Π.Δ 33/2009- 97/2012  για τα συμβούλια μεταθέσεων – προσφυγών, για τις κοινοποιήσεις των διαταγών, πράγμα που ποτέ δεν έχει τηρηθεί στο παρελθόν.

Επειδή  η φιλοσοφία του Π.Δ για τις μεταθέσεις όλων των στελεχών λειτουργεί σαν αλυσίδα,  σπάζοντας ένα, κρίκο, αμφισβητείται και απαξιώνεται ολόκληρη η διαδικασία.

Ζητάμε  να επισπευτεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με την  παράλληλη αναθεώρηση του κανονισμού 65 περί οργανικής σύνθεσης των Υπηρεσιών ,την ολοκλήρωση των μεταθέσεων του 2013 ,έτσι ώστε να βγουν επικαιροποιημένοι πινάκες προς πλήρωση, και όλα αυτά στην ώρα που προβλέπεται.

Τέλος η Ένωση μας θεωρεί το θέμα το μεταθέσεων ως μείζον και θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα και η ίση μεταχείριση μεταξύ των στελεχών .

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης

Δείτε επίσης

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση

188 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 24-12-2023 η Χριστουγεννιάτική Εορτή για τους μικρούς μας φίλους που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.