17 Μαρτίου 2014

Απάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Απάντηση ΠΟΕΠΛΣ 

H ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την στρατηγική δράση που έχει χαράξει η Ομοσπονδία σε σχέση με τους χειρισμούς της απέναντι σε ένα σ/ν το οποίο έρχεται ως προπομπός μεγάλων θεσμικών αλλαγών, (ως προς το δυσμενέστερο αν κρίνουμε από την αρχή η οποία γίνεται), που θα ακολουθήσουν στο Σώμα το επόμενο διάστημα.

Οι συνάδελφοι και γενικά οι εργαζόμενοι σε περιόδους κρίσεων έχουν ανάγκη από ισχυρές συνδικαλιστικές ηγεσίες, που δεν κάμπτονται από πιέσεις και παλεύουν για το δίκαιο των ανθρώπων που εκπροσωπούν.

Για το συγκεκριμένο σ/ν η Ομοσπονδία παλεύει εδώ και έξι μήνες, εχοντας καταγράψει στο ενεργητικό της σημαντικές  επιτυχίες αφού απαλείφθηκαν από αυτό σωρεία δυσμενών για το προσωπικό διατάξεις, αναγνωρίζοντας τότε και την θετική συμβολή του κ. ΥΝΑ.

Η ΠΟΕΠΛΣ και οι ενώσεις της όμως, δεν γεννήθηκαν από την ανάγκη συμπληρωματικού εργαλείου επικοινωνίας των ηγεσιών αλλά από την ανάγκη να ακουσθούν άλλοτε οι φωνές και άλλοτε οι κραυγές απόγνωσης των συναδέλφων για τα μεγάλα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Αυτό λοιπόν κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όταν επαναφέρεται το ρουσφέτι στις προσλήψεις.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όταν ανατρέπεται η θεσμική οντότητα του Αρχηγείου αφαιρώντας από την στρατιωτική Ιεραρχία την εξέταση των προσφυγών για τις μεταθέσεις.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όταν με την μορφή της σαλαμοποίησης εξαιρούνται  των αντικειμενικών κριτηρίων από τον βαθμό του Πλωτάρχη ενώ μέχρι τώρα ήταν από τον βαθμό του Πλοιάρχου.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όταν μειώνονται δραματικά οι πόροι από τα ασφαλιστικά μας ταμεία χωρίς πρόβλεψη αναπλήρωσής τους.

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε ότι δεν προβλέπεται λύση στα οφειλόμενα για τα πλεύσιμα που δεν καταβάλλονται εδώ και πέντε χρόνια.

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε ότι δεν προβλέπεται λύση για το ελεγκτήριο δαπανών για τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και εξακολουθούμε να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν μπορούμε επίσης να μην προσπαθήσουμε μέχρι τελευταία στιγμή να βάλουμε και άλλες διατάξεις που έχουμε  στο διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Αυτό επιβάλλει το συνδικαλιστικό μας καθήκον και αυτό θα πράξουμε.

Είναι γεγονός ότι η συνένωση του συνδικαλιστικού κινήματος  στο Λ.Σ όπως αυτή εκφράζεται από την ΠΟΕΠΛΣ και την ΠΕΑΛΣ έχει θορυβήσει κάποιους που επαναπαύονταν στις  διαχωριστικές γραμμές, κάνοντας τους τώρα να αποταθούν αλλού για δούρειους ίππους.

Τέλος η Ομοσπονδία αποτελείται από μέλη-ενώσεις που επιθυμούν να είναι στις τάξεις της, αποδέχονται το καταστατικό της και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Όσοι κινούνται σε άλλη κατεύθυνση δεν έχουν παρά να ενημερώσουν τα μέλη τους με Γενικές Συνελεύσεις και αυτά με την σειρά τους  θα επιλέξουν τον τρόπο και από ποιους θέλουν να εκπροσωπούνται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου:

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ενημέρωση της ΠΟΕΠΛΣ

Η  ΕΝΩΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ    εκφράζει  τη συμφωνία  της με την ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων για το Σχέδιο Νόμου του ΥΝΑ και ευθυγραμμίζεται με τις επιμέρους στοχευόμενες  παρατηρήσεις της.
Επιφυλασσόμαστε  για τις ρυθμίσεις που δεν έχουν  προβλεφτεί,, όπως το ελεγκτήριο δαπανών για τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και θα αγωνιστούμε να συμπεριληφθεί στο τελικό Σ/Ν.
Εκφράζουμε όμως την ανησυχία μας γιατί το  τελευταίο διάστημα  παρατηρούμε μια προσπάθεια άχαρη από το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ  φίμωσης και ακρωτηριάσου των Ενώσεων, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ή διατυπώνουν μια εναλλακτική  στρατηγική , ενέργειες σε αυτή τη λογική  μας βρίσκουν κατηγορητικά απέναντι  και δεν τις υιοθετούμε  , κάνοντας γνωστόν τοις πάσι τη θέση μας   ότι οι Ενώσεις είναι κυρίαρχες . Άλλωστε οι  Ενώσεις της ΠΟΕΠΛΣ είναι άμεσα  εκλεγμένες από τους συναδέλφους και όχι τοποθετημένες δια ορισμού όπως οι περιφερειακοί εκπρόσωποι  της ΠΕΑΛΣ γι αυτό το λόγο και είναι αυτόνομες πάντα  στα πλαίσια του  καταστατικού τους .
Η ομοσπονδία αποτελείται από μέλη-ενώσεις που λειτουργούν σύμφωνα με το καταστατικό της και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ας αφήσουν στην άκρη τους συνδικαλιστικούς αφορισμούς,  γιατί δεν βοηθάν κανέναν  και ας προνοήσει το Προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ  πρώτα να συνεργαστεί πιο στενά με τα μέλη-ενώσεις  του   και  ύστερα να απευθυνθεί σε άλλες ενώσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος                                             ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ    Παναγιώτης

Δείτε επίσης

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση

148 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 24-12-2023 η Χριστουγεννιάτική Εορτή για τους μικρούς μας φίλους που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.