9 Μαρτίου 2014

Συνυπηρέτηση συζύγων Λιμενικών

ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ανακοίνωση αριθμ.: 21/2014                                                                  Θεσσαλονίκη 07-03-2014
ΘΕΜΑ: «Συνυπηρέτηση συζύγων Λιμενικών».

Σχετ: Ν. 2946 (ΦΕΚ 224-Α/2001)

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 1 του σχετικού, ορίζεται ότι: «Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος τους.».
Ωστόσο, κατά την εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου από τις αρμόδιες κατά τόπους Διευθύνσεις (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) του Υπουργείου Παιδείας, φέρεται να αποδίδεται διαφορετική ερμηνεία στον όρο «περιοχή» είτε προσδιορίζοντας την ως το σύνολο του Νομού ή ως το σύνολο της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να υλοποιούνται οι αιτηθείσες αποσπάσεις σε Υπηρεσίες η έδρα των οποίων βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την οικία της οικογένειας που καθιστά αδύνατη την αυθημερόν μετακίνηση του/της συζύγου.

Θεωρούμε ότι ο νομοθέτης, κατά την θέσπιση του νόμου, λαμβάνοντας υπόψη του την ιδιαιτερότητα ενάσκησης των καθηκόντων του/της Λιμενικού, θέλησε να μηδενίσει τις δυσκολίες της οικογένειας και να εξασφαλίσει την αρμονική και υποχρεωτική συμβίωση αυτής.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως τροποποιηθεί η προαναφερόμενη παράγραφος ως κάτωθι:
«Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή ίδια πόλη που υπηρετεί ο/η σύζυγος τους.».

                                                              Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σοφοκλής                                       ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος

Δείτε επίσης

Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

168  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.