7 Αυγούστου 2015

Επιστολή της ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης προς τον κ. ΥΠΟΥΝΤ Σταθάκη Γεώργιο

Αξιότιμε Κ. Υπουργέ

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Λ.Σ.»

Κατ’ εφαρμογή του Καλλικρατικού Νόμου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων τον Αύγουστο του 2014 μεταστεγάσθηκε από τον Ενετικό Λιμένα Χανίων στον Λιμένα Σούδας σε ένα κτήριο που στεγαζόταν το Α΄ Λ/Τ Σούδας. Από τότε μέχρι και σήμερα παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων για εξεύρεση μόνιμης λύσης η κατάσταση παραμένει ίδια με 65 Συναδέλφους να συνωστίζονται, με τις Υπηρεσίες του Κ.Λ.Χανίων σκορπισμένες σε τρία (3) διαφορετικά κτήρια σε δύο (2 ) διαφορετικές περιοχές και τους πολίτες του Νομού Χανίων και όχι μόνο να ταλαιπωρούνται για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Θεωρούμε ότι ο Νομός Χανίων αξίζει ένα αξιοπρεπή και λειτουργικό Κεντρικό Λιμεναρχείο, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ένα αξιοπρεπή εργασιακό χώρο και οι πολίτες μια Υπηρεσία λειτουργική προς όφελός τους.

Πέραν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κοινοποιηθεί στο Ν. Χανίων 21 μεταθέσεις για Υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου και αναμένονται άλλες τόσες χωρίς να υπάρχει προοπτική αντικατάστασή τους από άλλα στελέχη και χωρίς σχετική δέσμευση για την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων τους.

Θεωρούμε άδικο ένας τόσος μεγάλος αριθμός στελεχών, που αγγίζει το 40% της δύναμης του Κ.Λ.Χανίων, να μετατίθεται μέσα στη καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, όταν σε άλλους Νομούς έχουν κοινοποιηθεί λιγότερες από 10 μεταθέσεις.

Κύριε Υπουργέ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που Υπηρετούν στο Ν. Χανίων πλήττονται και αυτά από την οικονομική κατάσταση της Χώρας και είναι άδικο η ίδια η Υπηρεσία τους να τα αποτελειώνει διαλύοντας τις οικογένειες και τον οικονομικό τους προγραμματισμό.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες τόσο για το θέμα της μεταστέγασης του Κ.Λ.Χανίων όσο και για την παρέμβασή σας σχετικά με την κατά 40% αριθμητική συρρίκνωση των στελεχών του Λ.Σ. στο Ν. Χανίων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΤΑΚΗΣ Ιωάννης     ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

Δείτε επίσης

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την ανάληψη καθηκόντων του νέου Κεντρικού Λιμενάρχη Ηρακλείου

134

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.