Την 20/08/15 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου του Προέδρου της Ομοσπονδίας Τσατσουλή Αθανασίου παρουσία του μέλους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος της Κεντρικής Ελλάδας ΚΑΛΑΜΙΔΑ Στέφανου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από τους συναδέλφους διεξοδικά τα προβλήματα που αφορούν την υπηρεσία και άπτονται αφενός στη τεράστια θαλάσσια έκταση δικαιοδοσίας της η οποία ταυτόχρονα αποτελεί το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων καθώς κ τις εγγενείς δυσκολίες που ανακύπτουν εξαιτίας των ανεπαρκών πλωτών μέσων αστυνόμευσης.
Επισημάνθηκε αφετέρου το καινοφανές κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτό.
Ακόμη οι συνάδελφοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους καθώς έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο υπηρεσίας στην Αλόννησο, έχουν ξεπεράσει αυτόν και δεν δύναται ακόμα να μετακινηθούν.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έδειξε απόλυτη κατανόηση για όλα τα ζητήματα επιφυλάχθηκε να τα εξετάσει διεξοδικά, ανακοίνωσε στους συναδέλφους ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθησαν οι μεταθέσεις έγινε σύννομα και με απόλυτη δικαιοκρισία, εξέφρασε τη πεποίθηση του ότι αυτό θα αποτελεί στο εξής κοινό γνώμονα και επιδίωξη του και ότι θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή και ώρα σε οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύπτει και αφορά συναδέλφους.
Τέλος, σημειώνεται ότι πρώτη φορά, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επισκέπτεται τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, γεγονός που εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους όπως και η απλότητα, αμεσότητα και η ειλικρίνεια του διαλόγου η οποία ικανοποίησε τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Αλόννησο.
Η Εκπρόσωπος Τύπου
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΑ