1 Νοεμβρίου 2015

Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο

Δεκατρείς νεκροί, ανάμεσα σε αυτούς τέσσερα βρέφη και πέντε παιδιά είναι ο θλιβερός απολογισμός των ναυαγίων που σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα: 

  • Μέχρι αργά το απόγευμα, σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση στο Φαρμακονήσι με τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις να προσπαθούν να εντοπίσουν δέκα με δεκαπέντε άτομα που επέβαιναν σε βάρκα που ανετράπη. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τρία άτομα και έχουν ανασυρθεί τρία πτώματα.
  • Είχε προηγηθεί ακόμη ένα ναυάγιο με έντεκα νεκρούς στη Σάμο, στην περιοχή Γαλάζιο. Η πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες ανετράπη ελάχιστα μέτρα από την ακτή.Μεταξύ των νεκρών -τέσσερα βρέφη, δύο παιδιά και πέντε γυναίκες. Διεσώθησαν 15.
  • Άλλη μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο για τη διάσωση έως και 200 προσφύγων το σκάφος των οποίων είχε ακινητοποιηθεί  σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τα βράχια στην περιοχή Ζέφυρος. Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.
  • Σαράντα πρόσφυγες εντοπίσθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Εμπορειό της Χίου από την Ελληνική Ακτοφυλακή. 
  • Το Σάββατο, 37 άνθρωποι διασώθηκαν ανατολικά της Μυτιλήνης, μετά από προσπάθειες των Λιμενικών και της FRONTEX.
  • Βόρεια των Οινουσσών, βρέθηκε στη θάλασσα το άψυχο σώμα μετανάστη.
  • Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών έγιναν και στην Ψέριμο -η μία το απόγευμα η άλλη το βράδυ.
  • Στην Λάμνα της Λέσβου διασώθηκαν συνολικά 38 άνθρωποι, από τους οποίους ο ένας εξέπνευσε μόλις μεταφέρθηκε στη στεριά.

Tο μεσημέρι έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά 3.337 πρόσφυγες, με δύο πλοία. Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μετέφερε 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το «Νήσος Ρόδος» που μετέφερε άλλους 842 από Χίο και Μυτιλήνη.

Άλλοι 2.682 πρόσφυγες είχαν φτάσει πριν από 24 ώρες. 

Πηγή: www.cnn.gr

Φωτογραφία: REUTERS/Giorgos Moutafis

Δείτε επίσης

Ορθή επανάληψη από ΓΔΟΥ/ΔΟΔ/Τμ. Μισθοδοσίας περί αποζημίωσης πενθημέρων

2.118 Σε συνέχεια της από 5/4/2024 ανακοίνωσής μας (εδώ) αναφορικά με το ΑΠ: 2822.302/23392/2024/01-04-2024 Γενικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.