Μπερτσιάς Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος της ΕΠΛΣ Κυκλάδων
Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Την 01-08-2013 πραγματοποίησα επίσκεψη στην Λιμενική Αρχή Μυκόνου προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τα τρέχοντα ζητήματα καθώς και να γίνει καταγραφή τυχόν προβλημάτων.
Η Μύκονος είναι ο πνεύμονας του τουρισμού και θα έπρεπε να συμπεριλήφθη στις περιοχές δυσμενούς διαβίωσης εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής.
Το Λιμεναρχείο Μυκόνου είναι υποστελεχωμένο σε τέτοιο βαθμό που καθιστά δύσκολες τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων.
Αυτό όμως που δεν απουσιάζει σε κάθε κυκλαδονήσι είναι η εφεύρεση της απόσπασης-διάθεσης που εντείνει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Επιπροσθέτως οι συνάδελφοι που αποσπάστηκαν χωρίς να εκπληρώσουν τον χρόνο που όφειλαν ανταμείφτηκαν με μετάθεση χωρίς αντικαταστάτη και τιμωρούνται οι συνάδελφοι που παρέμειναν τον απαιτούμενο χρόνο, βάσει του π.δ μεταθέσεων, με μετάθεση, με την προϋπόθεση ύπαρξης αντικαταστάτη.
Όταν προκύπτει θέμα μεταγωγών που πρέπει να μετακινούνται στην Σύρο, το προσωπικό καταπονείται διότι κατά την επιστροφή του δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης ημερήσιας ανάπαυσης από την υπηρεσία.
Ένα άλλο θέμα που ανακύπτει είναι ότι το κτίριο όπου στεγάζεται το λιμενικό κατάστημα στερείται βασικών υποδομών, είναι παλαιό και δεν δύναται να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες του Λιμεναρχείου.
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.
Απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική και φυσική ηγεσία να δει με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εν λόγω Λιμενική Αρχή και γενικότερα στις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων.
Η Ένωσή μας και η ομοσπονδία θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων και θα παρεμβαίνει όπου προκύπτουν ζητήματα που άπτονται του χώρου μας.