Κατσίνας Σωτήρης
Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Μετά την ψήφιση και του προϋπολογισμού η κυβέρνηση πανηγυρίζει, όταν με την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών πέρασε το μνημόνιο και μη υπολογίζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου.
Πηγαίνει σήμερα στο EUROGROUP, με δυο χαρτιά βαμμένα με το αίμα των εργαζομένων.
Κατάθεση αίματος ζητήθηκε από το πρώτο μνημόνιο και συμμετείχαμε για να σώσουμε τον ασθενή, σήμερα όμως έγινε η ολική αφαίμαξη στο βωμό των αχόρταγων «φίλων μας», χωρίς αντίκρισμα και με δεδομένα και τα νέα μέτρα, φορολογικό, ασφαλιστικό, νέο μνημόνιο.
Τα 31 δις είναι σίγουρα μας είπαν χθες από το βήμα της βουλής, για να προσθέσει ο πρωθυπουργός ότι παράλληλα παλεύει να πάρει και άλλα επιπλέον. Ποια; Μα αυτά που μέχρι προχθές, πριν ψηφιστεί το μνημόνιο ήταν σίγουρα, δηλαδή αυτά που οι «φίλοι μας» μας οφείλουν από παλαιότερες δόσεις.
Κύριοι, εμείς ντρεπόμαστε που σας ακούμε, εσείς που τα λέτε;
Μας εξαπατήσατε άλλη μια φορά, υποσχόμενοι άλλα προεκλογικά και πράττοντας άλλα, συνεχίζοντας όμως με συνέπεια να βάζετε απέναντι εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τάχα τρομάξατε από τα παιδιά σας εντός βουλής.
Συνεπείς είστε επίσης σε ότι σας αφορά, όπως στη φορολόγηση των μισθών σας, την εξασφάλιση της σύνταξής σας και μας είπατε ότι οι επόμενοι, οι διάδοχοί σας βουλευτές δεν θα δικαιούνται σύνταξης. Μα γιατί; Αφού κι εσείς θα παραδίδεται μαθήματα και θα κάνετε διαλέξεις έναντι κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά τα σίγουρα είναι αλλιώς και είστε πιστοί σ΄ αυτό που εδώ και τριάντα χρόνια μας οδηγήσατε αγοράζοντας ψυχές.
Το ποτάμι ξεχείλισε και γυρισμό δεν έχει, εμείς πιστοί στις δεσμεύσεις μας, πρώτα απ΄ όλα απέναντι στους εαυτούς μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.
Η καταγγελία, η κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, μέχρι την ακύρωση όλων αυτών που ακυρώνουν τη ζωή μας, είναι ο μόνος δρόμος, υπερασπιζόμενοι όμως και όλες αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις που βάζουν τάξη στον τόπο μας, που βάζουν κανόνες που πρώτοι εσείς πρέπει να τηρήσετε και να ελεγχθείτε γι΄ αυτό.
Οι κινητοποιήσεις μας θα ενταθούν και θα πρέπει κατά την άποψή μου να γίνονται και από κοινού με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (και εδώ απευθύνομαι προς τους συναδέλφους μου).
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ίσα ίσα που θα κερδίσουμε αγωνιζόμενοι δίπλα στα παιδιά μας, τα αδέλφια μας τους γονείς μας. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας είμαστε.
Θα πάμε όλοι μαζί, θα μας προστατεύσουν και θα τους προστατεύσουμε στο κοινό αγώνα.
Μέχρι σήμερα αποδεικνύουμε καθημερινά τη συνέπειά μας, τη σοβαρότητά μας, δια- κινδυνεύουμε τη ζωή μας προστατεύοντας τον Έλληνα πολίτη, επισκευάζουμε από την τσέπη μας χερσαία και πλωτά μέσα για να είμαστε όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο δίπλα σε αυτούς που πραγματικά μας έχουν ανάγκη τους συμπολίτες μας.
Όλα τα άλλα τεχνηέντως συντηρούνται, η δήθεν αντιπαλότητα και εχθρικότητα, ειδικά σήμερα για να αποδυναμώνεται η φωνή μας. Κοιτάζω γύρω μου και έχω φίλους από διαφορετικούς χώρους, μ΄αυτούς λοιπόν θέλω να συμπορευτώ.
Όλοι μαζί θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, και σ΄αυτούς που μας κυβερνούν και κόπτονται, που τους ψηφίσαμε και μας κορόιδεψαν έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ και να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.-