19 Αυγούστου 2023

Υπογραφή σύμβασης για τη δωρεάν παραχώρηση κατοικιών σε στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η ανάπτυξη ενός προγράμματος για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτέλεσε για την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μια σημαντική διεκδίκηση.

Η Ομοσπονδία μας αφού ανέδειξε το αίτημα αυτό με νέα δεδομένα και επιχειρήματα κατόρθωσε το 2020 να αποτυπωθεί σε νόμο η ένταξη στον προγραμματισμό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του σχεδιασμού για τη στέγαση του προσωπικού, με την ευχέρεια μίσθωσης ακινήτων.

Την επόμενη κιόλας μέρα της δημοσίευσης του νόμου φροντίσαμε να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την εφαρμογή και στο πλαίσιο αυτό μετά από παρέμβασή μας συγκροτήθηκε Ομάδας Εργασίας του ΥΝΑΝΠ με σκοπό τη σύνταξη και υποβολή πρότασης κάλυψης στεγαστικών αναγκών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τις τελευταίες μας συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία τονίσαμε μεταξύ άλλων ζητημάτων, τα οποία έχουν νομοθετηθεί ωστόσο δεν έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί και την ανάγκη αξιοποίησης της εν λόγω δυνατότητας, που ο νόμος παρέχει.

Μετά τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και το Δήμο Θήρας, σύμβαση παραχώρησης δημοτικού ακινήτου για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η παραπάνω εξέλιξη θα φροντίσουμε να αποτελέσει τον προπομπό για την επέκταση αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν αντικειμενικές έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης.

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αλιείας, προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, θαλάσσιας αστυνόμευσης κ.ά και αναμένουν από την πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της.

Δείτε σχετικά:

Δείτε επίσης

Τροποποίηση «Οργανισμού ΥΝΑΝΠ» | Κατανομή οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανά κατηγορία και ειδικότητα

1.034 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 28/2024 ΦΕΚ 88/Α/13-6-2024 Τροποποίηση του π.δ. 13/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Ναυτιλίας …