8 Φεβρουαρίου 2016

Χαιρετισμός προέδρου ΠΟΕΠΛΣ κ.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Δυστυχώς άλλη μια κυβέρνηση μας αναγκάζει να βγούμε στους δρόμους για να παλέψουμε για τα αυτονόητα. Την επιβίωση  και την αξιοπρέπεια μας.

Το επερχόμενο ασφαλιστικό είναι μια ταφόπλακα, για όλους τους ένστολους, και για τους εν ενεργεία και για τους εν αποστρατεία. Για τους ένστολους που έδωσαν και δίνουν το αίμα τους και την ζωή τους για την πατρίδα. Οι Έλληνιδες και οι Έλληνες Λιμενικοί , αστυνομικοί , πυροσβέστες και στρατιωτικοί ήμαστε ο μοναδικός εργασιακός κλάδος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που δουλεύουμε 6 & 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ωράρια, χωρίς ρεπό σε αργίες , και γιορτές.

Και έρχεται άλλη μια κυβέρνηση, άλλος ένας Υπουργός που ξεχνούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο που είναι ανεκτίμητη και μας λένε ωμά « Ότι τα θέματα μας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με άλλους κλάδους».

Κυρίες και Κύριοι της κυβέρνησης μακάρι να μας αντιμετωπίζατε με όμοιο τρόπο με άλλους εργασιακούς κλάδους. Αλλά δυστυχώς ούτε αυτό δεν κάνετε.

 Γιατί αν μας αντιμετωπίζατε με όμοιο τρόπο το επάγγελμα μας θα είχε χαρακτηριστεί ως ανθυγιεινό και επικίνδυνο πράγμα που δεν έχει γίνει.

Γιατί αν μας αντιμετωπίζατε με όμοιο τρόπο δεν θα δουλεύαμε 10-12 και 14 ώρες την μέρα,  χωρίς να λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τον βασικό μας μισθό.

Γιατί αν μας αντιμετωπίζατε με όμοιο τρόπο θα είχαμε δικαίωμα να απεργήσουμε όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Γιατί αν μας αντιμετωπίζατε με όμοιο τρόπο δεν θα επικαλούσασταν συνεχώς το όνομά μας για δείξετε την σπουδαία δουλεία που γίνεται στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη ,ενώ  την ίδια στιγμή φέρνετε  νόμους στην Βουλή με αναδρομική ισχύ που ακυρώνουν νόμους που είχατε  φέρει οι ίδιοι πριν από  6 μήνες.

Είστε πολύ γελασμένοι ότι θα πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό για πράγματα που δεν είχαμε καμία συμμετοχή και καμία ευθύνη.

Ο λογαριασμός να πάει επιτέλους σε αυτούς που τα «φάγανε» αλλά και σε αυτούς που αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την εξουσία που τους  έδωσε ο Ελληνικός λαός.

Δεν είναι δυνατόν  ταμεία των ενστόλων τα οποία ήδη έχουν δεχτεί τεράστια πλήγματα με το περίφημο PSI  να θέλουν να τα ενοποιήσουν με ελλειμματικά ταμεία μειώνοντας δραματικά τις κύριες συντάξεις και εξαφανίζοντας για πάντα επικουρικές και εφάπαξ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ένστολοι θα βρίσκονται για πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού. Αν μας θέλει η κυβέρνηση  επιτέλους μαζί της ας μας το δείξει ΤΩΡΑ με πράξεις, και εμείς θα ήμαστε σύμμαχοι απέναντι σε Τρόικες και ξένους δανειστές.

 Ένα πράγμα δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε : ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

Και από το μέρος τούτο ως Ομοσπονδίες σωμάτων Σωμάτων Ασφαλείας έχουμε να δηλώσουμε με καθαρή και σταθερή φωνή προς όλους τους αποδέκτες :

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ.

Δείτε επίσης

Σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Μεταθέσεων όταν λειτουργεί ως Συμβούλιο Προσφυγών

503 Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17-05-2024 και ώρα 14:30 συγκαλείται Ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όταν λειτουργεί ως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.